سئوی خارجی یا Off-Page SEO چیست؟

سئوی خارجی

سئوی خارجی مجموعه تکنیک‌ها و روش‌هایی است که برای بالا بردن رتبه سایت شما در صفحات نتایج موتورهای جست‌وجو به کار گرفته می‌شود. اما محل رخداد این تکنیک‌ها، در هر جایی به جز وبسایت شماست. بسیاری سئوی خارجی را تنها مساوی با لینک‌سازی یا بک‌لینک می‌دانند. اما سئوی خارجی خیلی بیشتر از لینک‌سازی است.

به طور کلی می‌توان گفت که سئوی خارجی، روش‌هایی برای ارتقای سایت در موتورهای جست‌وجو است که فراتر از محتوای خود سایت هستند.

چرا سئوی خارجی اهمیت دارد؟

هدف اصلی موتورهای جست‌وجو همواره این بوده که بهترین نتایج را برای کاربران فراهم کنند. به همین منظور، آن‌ها فاکتورهایی از سئوی داخلی (On-Page SEO) و سئوی خارجی را در نظر می‌گیرند. تا بتوانند بهترین و مرتبط‌ترین محتواها را برای کاربران پیدا کنند. فاکتورهای مربوط به سئوی خارجی، به الگوریتم‌های موتورهای جست‌وجو نشان می‌دهد که بقیه وبسایت‌ها چه نظری در مورد آن وبسایت خاص دارند.

وبسایتی که دارای کیفیت بالایی باشد، قطعاً به صورت اتوماتیک با تعداد زیادی بک‌لینک از سایت‌های دیگر مواجه می‌شود. همچنین احتمال این که نامی از وبسایت شما در شبکه‌های اجتماعی برده شود بالاتر می‌رود. به علاوه تعداد بوکمارک شدن‌های سایت شما نیز بیشتر می‌شود.

تمام این موارد، سیگنال‌هایی هستند که موتورهای جست‌وجو را قانع می‌کنند که وبسایت شما را در رتبه‌های بالاتری قرار دهد.

مزایای سئوی خارجی

یک استراتژی خوب برای بهبود سئو خارجی، مزایای ذیل را برای وبسایت شما به ارمغان می‌آورد:

  • بهبود رتبه سایت: این نکته، مهم‌ترین مزیت استفاده از سئو خارجی است. وبسایت شما حائز رتبه بهتری در صفحات نتایج موتورهای جست‌وجو می‌شود و در نتیجه ترافیک بیشتری به سایت شما می‌آید.
  • بهبود پیج‌رنک (PageRank): پیج‌رنک مقیاسی در بین ۰ تا ۱۰ است که میزان اهمیت هر صفحه را از نظر گوگل نشان می‌دهد. این سیستم نمره‌دهی توسط لری پیج (Larry Page) و سرگی برین (Sergey Brin) – بنیان‌گذاران گوگل – خلق شده است. و از مهم‌ترین دلایلی است که گوگل به یکی از بهترین موتورهای جست‌وجو در دنیا تبدیل شده است. پیج‌رنگ یکی از ده‌ها فاکتوری است که گوگل از آن برای رتبه‌بندی وبسایت‌ها استفاده می‌کند.
  • بیشتر دیده شدن سایت: رتبه‌های بهتر در گوگل، به معنای بیشتر دیده شدن سایت است. هر چه سایت بیشتر دیده شود، لینک‌های بیشتر به آن ارجاع داه می‌شود و در شبکه‌های اجتماعی نیز بیشتر از آن نام برده می‌شود. همین‌ها دوباره باعث می‌شود تا وبسایت بیشتر دیده شود و این چرخه همین گونه ادامه خواهد داشت.
  • اعتماد سازی: گوگل اخیراً مفهوم جدیدی را به اسم «تخصص، اعتبار و معتمد بودن» (Expertise, Authority and Trustworthiness) ارائه کرده است. این مفهوم جدید نقش بسیار حیاتی در رتبه‌بندی سایت‌ها ایفا می‌کند و از مفاهیمی است که مستقیماً با سئوی خارجی ارتباط دارد. به زبان ساده، گوگل وبسایت‌ها را مهم‌تر تلقی می‌کند که از نظرش، در یک موضوع خاص، دارای تخصص و اعتبار بیشتری باشد. به طور مثال، شما اگر بخواهید نشان بدهید در حیطه‌ی خاصی تخصص دارید، صرفِ انتشار محتوا کافی نیست. بلکه وبسایت‌های دیگر نیز باید تخصص داشتن شما را با روش‌های مختلف تصدیق کنند.

تکنیک‌های سئوی خارجی

همان طور که در ابتدا گفتیم، سئو خارجی مجموعه‌ای از تکنیک‌ها و روش‌های مختلف است. در این قسمت می‌خواهیم چندتا از مهم ترین روش‌های سئو خارجی را بررسی نماییم:

  • لینک‌سازی: لینک‌سازی مشهورترین و موثرترین روش در سئوی خارجی است. هر چه وبسایت‌های بیشتری به وبسایت شما لینک دهند، اعتبار سایت شما بالاتر خواهد رفت و در چشم گوگل و موتورهای جست‌وجو، رتبه‌ی بهتری خواهید داشت.
  • بازاریابی شبکه‌های اجتماعی: بازاریابی شبکه‌های اجتماعی هم یکی از روش‌های سئو خارجی است. اگر دقیق‌تر به آن نگاه کنیم، این روش هم یکی از زیر مجموعه‌های لینک سازی محسوب می‌شود. گوگل رسماً اعلام کرده که سیگنال‌های شبکه‌های اجتماعی مثل لایک، کامنت و غیره، تأثیری در رتبه گوگل ندارند. چرا که به راحتی می‌توان لایک و کامنت خرید و این موارد را دستکاری کرد. کاربرانی که از طرف شبکه‌های اجتماعی به وبسایت شما می‌آیند، توسط موتورهای جست‌وجو نادیده گرفته می‌شوند. می‌توان گفت که لایک گرفتن در شبکه‌های اجتماعی، موجب ترفیع رتبه سایت شما نمی‌شود. اما شبکه‌های اجتماعی جایی اهمیت پیدا می‌کند، که یکی از پست‌های شما وایرال شود. پست‌های وایرال شده توسط تعداد زیادی از افراد دیده می‌شود و احتمال این که بقیه وبسایت‌ها، به سایت شما لینک بدهند را بالاتر می‌برد.
  • نظرات مشتریان: نظرات مشتریان چه در مورد سایت، کسب‌وکار یا محصولات شما باشد، می‌تواند نقش زیادی در رتبه‌بندی سایت شما ایفا کند. خصوصاً در بازاریابی محلی آنلاین، نظرات مشتریان بیشترین تأثیر را در سئوی خارجی دارد. ممکن است بیشتر نظرات کاربران در وبسایت‌های مختلف، تگ nofollow داشته باشند. به این معنی که گوگل آن‌ها را در محاسبات خود لحاظ نمی‌کند. اما گوگل به نظرات داده شده در وبسایت های معتبر مثل Yelp یا ریویوهای خود گوگل، اهمیت می‌دهد. گوگل به این نظرات اعتماد دارد و از آن‌ها به عنوان یک فاکتور رتبه‌بندی استفاده می‌کند. بنابراین اگر کسب‌وکاری دارید و محصولات مختلفی عرضه می‌کنید، در وبسایت‌های معتبر ریویو دهی (review websites) پروفایل بسازید و از کاربران خود بخواهید تا نظرات خود را درباره‌ی شما در آن‌ها ثبت کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه

ما را دنبال کنید

از ما بپرسید!

اگر در مورد خدمات محتوایی آژانس نیم‌فاصله سوالی دارید می‌توانید با پر کردن فرم زیر از مشاوره رایگان بهره‌مند شوید.

بایگانی‌ها