طول محتوای سئو شده چقدر باید باشد؟

طول محتوای سئو شده

حداکثر طول محتوای سئو شده چقدر باید باشد؟ بهترین و بهینه‌ترین تعداد کلمات برای یک پست سئو شده چقدر است؟ یک پست وبلاگ باید چند کلمه داشته باشد تا رتبه بهتری از گوگل بگیرد؟ این‌ها سوالات بسیار رایجی است که در مورد سئو و محتوای سئو شده بسیار پرسیده می‌شود. به همین خاطر تصمیم گرفتیم تا در این مقاله به این مبحث بپردازیم. در این نوشتار سعی ما بر این است که بهتر متوجه شوید که چه تعداد کلماتی برای پست‌های وبلاگتان لازم و کافی است.

در همین ابتدای نوشتار باید تأکید کنیم که تعداد کلمات یک پست، به تنهایی فاکتوری برای رتبه‌بندی گوگل نیستند. فاکتورهای بسیار مهمی برای رتبه بندی وجود دارد که گوگل از آن‌ها استفاده می‌کند و تعداد کلمات جزو آن‌ها نیست. اما همان گونه که در ادامه خواهیم دید، طول محتوا در رتبه خوب گرفتن از گوگل موثر است. اما گوگل صرفاً محتوای بلند نمی‌خواهد.

طول یک پست چقدر باید باشد؟

مشاهدات و تحقیقات چند سال اخیر نشان داده که محتواهای بلند نسبت به محتواهای کوتاه‌تر، شانس بیشتری برای قرار گرفتن در صفحه اول نتایج دارند. اما رقم دقیقی وجود ندارد و در هر مورد، اعداد متفاوت است. اما با یک سرچ ساده می‌توان فهمید که پست‌هایی که در صفحه اول می‌آیند، به صورت میانگین بین ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ کلمه دارند. با این حال استثنائاتی هم وجود دارد. و حتی پست‌هایی با ۳۰۰ کلمه نیز در صفحه اول دیده شده.

پیش از تصمیم‌گیری در مورد تعداد کلمات، باید فاکتورهای مختلفی را مورد بررسی قرار دهید. در ادامه به این فاکتورها می‌پردازیم.

نوع پست

طبعاً تعداد کلمات یک پست، بستگیِ زیادی به نوع و موضوع آن دارد. مثلاً اگر یک پست خبری می‌نویسید، تعداد کلمات آن بستگی به اطلاعات موجود دارد. افرادی که پست‌های خبری می‌خوانند، خیلی علاقه‌ای به اطلاعات اضافی ندارند. فقط می‌خواهند حقایق و اطلاعات مفید را دریافت کنند. پس در این مورد، تعداد کلمات به منبع و اطلاعات موجود بستگی دارد.

حال فرض کنید در حال بررسی یک گوشی هوشمند جدید هستید. در این شرایط باید تلاش کنید تا جایی که می‌شود اطلاعات مفید در پستتان قرار دهید. به صفت «مفید» در مورد اطلاعات دقت کنید. یعنی نباید کیفیت محتوا را فدای طول محتوا کنید.

به عبارت دیگر، اگر می‌خواهید تعداد کلمات پستتان را زیاد کنید، نباید این کار را از طریق تکرار مفاهیم یا دادن اطلاعات به درد نخور انجام دهید. چنین کاری کیفیت محتوا را پایین می‌آورد. و اعتبار شما را زیر سوال می‌برد.

برای تعیین طول محتوای سئو شده، علاوه بر نوع پست، باید هدف از انتشار پست را نیز در نظر بگیرید. در برخی موارد، با تعداد کلمات کم هم می‌توان هدف یا اهداف پست را برآورده کرد.

گوگل چه می‌خواهد؟

اولین کاری که پیش از نوشتن هر پست می‌توانید انجام دهید، این است که موضوع یا کلمات کلیدی مورد نظرتان را در گوگل سرچ کنید و ببینید نتایج اول، چه تعداد کلمه دارند. این راحت‌ترین راهکار برای فهمیدن این موضوع است که گوگل چه تعداد کلمات در این موضوع خاص را ترجیح می‌دهد.

برای همین مقاله‌ای که در حال خواندنش هستید، این کار را انجام دادیم. ۵ پست برتر در صفحه اول نتایج، دارای تعداد کلمات زیر بودند:

  • رتبه ۱: ۱۳۰۰ کلمه
  • رتبه ۲: ۱۰۵۶ کلمه
  • رتبه ۳: ۱۲۳۲ کلمه
  • رتبه ۴: ۱۶۳۸ کلمه
  • رتبه ۵: ۱۱۷۲ کلمه

همان طور که ملاحظه می‌کنید، تعداد کلمات پست‌ها در بازه ۱۰۰۰ تا ۱۶۰۰ قرار دارد و می‌توان گفت که به ۱۰۰۰ نزدیک‌تر است. میانگین تعدد کلمات این پست‌ها ۱۲۸۰ است. پس می‌توان گفت که نوشتن یک پست در این رنج، در این موضوع می‌تواند مناسب باشد. یا بهتر بگوییم. این تعداد کلمات گوگل را راضی می‌کند.

در موارد دیگر، ممکن است حتی محتواهایی با تعداد کلمات کمتر (مثلاً ۵۰۰ کلمه) هم پیدا کنید که در صفحه نتایج در بین رتبه‌های نخست قرار دارند. در این حیطه می‌توان گفت که موضوع و کلمات کلیدی مورد نظر اهمیت زیادی دارد. معمولاً در بین کلمات کلیدی پر استفاده و موضوعات داغ، خیلی سخت می‌توان با تعداد کلمات کم، رتبه خوب گرفت. در مقابل، معمولاً پست‌هایی که با کلمات کم رتبه خوب می‌گیرند، در مورد موضوعات و کلمات کلیدی اشباع نشده هستند.

طول محتوای سئو شده: نتایج تحقیقات و بررسی‌ها

اگر در گوگل در مورد تعداد کلمات مورد نیاز برای یک پست وبلاگ جست‌وجو کنید، به سه منبع مهم برمی‌خورید که در این زمینه تحقیقاتی انجام داده‌اند.

Ahrefs

تحقیقی که توسط وبسایت Ahrefs انجام شده، نشان می‌دهد میان طول محتوا و رتبه آن، رابطه مستقیمی وجود دارد. نتایج این تحقیق نشان می‌دهد محتواهای بلندتر رتبه‌های بهتری از گوگل می‌گیرند. همچنین این تحقیق نشان می‌دهد که میانگین تعداد کلمات پست‌های اول، ۷۵۰ است.

SEMRUSH

تحقیق انجام شده توسط SEMRUSH نیز نکته مشابهی را اثبات کرد. به علاوه این که دو نکته مهم دیگر را نیز بیان می‌کند:

  • صفحاتی که رتبه بالاتری می‌گیرند، نسبت به صفحات پایین‌تر، کلمات و محتوای بیشتری دارند.
  • صفحاتی که برای کلمات کلیدی محبوب حائز رتبه خوب می‌شوند، ۱۵۰ درصد محتوای بیشتری نسبت به محتواهایی دارند که برای کلمات کلیدیِ کم‌ترْ محبوب، حائز رتبه شده‌اند.

Backlinko

تحقیق وبسایت بکلینکو نشان می‌دهد که ۱۰ پست صفحه‌ی اول نتایج گوگل به صورت میانگین ۱۸۹۰ کلمه دارند. تحقیقات انجام شده توسط وبسایت‌های Moz، مدیوم و هاب اسپات نیز این نتایج را تأیید می‌کنند.

از این بررسی‌های انجام شده می‌توان نتایج زیر را گرفت:

  • بهینه‌ترین و بهترین طول محتوای سئو شده بین ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ کلمه است.
  • محتواهای بلندتر شانس بیشتری برای گرفتن رتبه بهتر از گوگل دارند.
  • پست‌هایی که بیش از ۲۰۰۰ کلمه دارند، در شبکه‌های اجتماعی بیشتر به اشتراک گذاشته می‌شوند.

پس به صورت کلی می‌توان گفت هر چه پست بلندتر باشد، بیشتر به نفع وبلاگ است. هم از این نظر که در گوگل رتبه بهتری می‌گیرند و هم از این نظر که در شبکه‌های اجتماعی بیشتر به اشتراک گذاشته می‌شوند.

حالا پست بعدی شما باید چند کلمه داشته باشد؟

همان طور که در نتیجه گیری نیز مشخص کردیم، بین ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ کلمه تعداد مناسبی است. پیشنهاد ما این است که پست‌هایتان به صورت میانگین ۱۵۰۰ کلمه و یا بیشتر داشته باشند. پس طول محتوای سئو شده مناسب ۱۵۰۰ کلمه است.

دلایل خود را در ادامه آورده‌ایم:

  • با تولید محتوای سبز بلند می‌توانید در بلند مدت، ترافیک ارگانیک خود را با یک نرخ ثابت افزایش دهید.
  • هر چند که گوگل خیلی مستقیم به این مسئله اشاره نمی‌کند، اما دیگر عیان شده که محتواهای بلندتر رتبه بهتری از گوگل می‌گیرند.
  • هر چه محتوای شما بلندتر باشد، احتمال اورجینال بودن و متفاوت بودن آن نیز بیشتر می‌شود. یعنی دست شما برای تولید محتوای اورجینال و متفاوت بازتر است. با تعداد کلمات کم، خیلی سخت می‌توان از بقیه محتواها متفاوت بود.
  • مقالات بلندتر وقت بیشتری برای خواندن لازم دارند. پس کاربران وقت بیشتری را در سایت شما سپری می‌کنند که اتفاق خوبی است. البته باید این را در نظر داشت که محتوای شما باید با کیفیت و جذاب باشد.
  • هر چه محتوا بلندتر باشد، شما می‌توانید لینک‌های داخلی بیشتری به مقالات خود اضافه کنید. به این ترتیب درگیری (engagement) کاربران افزایش پیدا می‌کند و نرخ پرش نیز کاهش می‌یابد.
  • اگر در وبسایت خود تبلیغات نمایش می‌دهید، محتواهای بلندتر برای شما مناسب‌تر خواهد بود. چرا که محتوای بلندتر به معنای فضای بیشتر برای نمایش تبلیغات است.
  • واقعیت این است که بیشتر وبلاگ‌ها، پست‌های کوتاه یا نیمه کوتاه منتشر می‌کنند. با انتشار پست‌های بلندتر خیلی راحت می‌توانید وبلاگ خود را نسبت به بقیه متمایز کنید.
  • پست‌های بلندتر طبعاً موضوع مورد نظر خود را با جزئیات بیشتری بررسی می‌کنند. چنین اتفاقی برای خواننده خوشایندتر است.

چگونه محتواهای بلند منتشر کنیم؟

انتشار پست‌های بلند سخت‌تر است. چرا که تولید محتوای بلندتر سخت است. در چنین وضعیتی ممکن است طبق برنامه جلو رفتن کمی برایتان سخت‌تر شود. در این رابطه می‌توانیم از تجربه خود چند نکته را مطرح کنیم:

  • سعی کنید تا تعدادی از پست‌های خود را از پیش آماده داشته باشید. مثلاً اگر هفته‌ای ۳ پست منتشر می‌کنید، حداقل برای یک یا دو هفته پست آماده داشته باشید. (پیش از شروع انتشار). چنین رویکردی به شما زمان بیشتری برای آماده سازی پست‌های بعدی می‌دهد.
  • عناوین پست‌های خود را از پیش آماده کنید. مثلاً عناوین یک ماه آینده خود را مشخص کنید و تحقیق در مورد آن‌ها را آغاز کنید. از پیش آماده کردن عناوین و شروع تحقیقات، به شما زمان بیشتری برای فکر کردن می‌دهد و در هنگام نوشتن، کارتان سریع‌تر پیش خواهد رفت.
  • علاوه بر عناوین، سعی کنید تا زیرعنوان‌ها را نیز مشخص کنید. این گونه می‌توانید یک پست را به چند بخش تقسیم کنید و هر کدام را جداگانه بنویسید. خرد کردن مقاله به بخش‌های کوچک‌تر، کار را بسیار راحت‌تر می‌کند. این کار در نهایت به نفع مقاله و خواننده آن نیز خواهد شد. چرا که کار خواندنش را نیز ساده می‌کند.
  • مقالات بلند را حتما به صورت بخش‌بندی شده یا فهرستی بنویسید. این گونه خواندنش برای خواننده آسان‌تر می‌شود. در هنگام تولید محتوای بلند همیشه باید مخاطب را نیز در نظر داشته باشد. چرا که اگر مخاطب رضایت نداشته باشد و نتواند مطلب را راحت بخواند، به ضرر محتوای شما تمام خواهد شد. و در این جا فرقی هم نمی‌کند که چه قدر برای آن زحمت کشیده‌اید. همه‌اش به هدر خواهد رفت. پس راحت بودن خواندن محتوا را همیشه در نظر داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه

ما را دنبال کنید

از ما بپرسید!

اگر در مورد خدمات محتوایی آژانس نیم‌فاصله سوالی دارید می‌توانید با پر کردن فرم زیر از مشاوره رایگان بهره‌مند شوید.

بایگانی‌ها