نرخ کلیک (CTR) چیست و چرا اهمیت دارد؟

تصویری از یک ماوس کامپیوتر مرتبط با مطلب که در مورد نرخ کلیک است

موتورهای جست‌وجو به خصوص گوگل، اهمیت زیادی برای نرخ کلیک یا Click-Through Rate یا CTR قائل هستند. در مدل تبلیغات بر اساس کلیک یا PPC نیز موتورهای جست‌وجو بر پایه تعداد کلیک‌هایی روی لینک می‌شود، پول دریافت می‌کنند. اما نرخ کلیک برای محتوانویسان و صاحبان وبسایت نیز اهمیت دارد.

نرخ کلیک چیست؟

به صورت ساده اگر بخواهیم تعریف کنیم، نرخ کلیک نسبت تعداد بازدیدکنندگان یک لینک به تعداد کلیک‌های روی آن است. یعنی اگر یک لینک ۱۰۰۰ بار دیده شود و ۱۰ بار بر روی آن کلیک شود، نرخ کلیک آن ۱٪ خواهد بود.

زمانی که یک کاربر عبارت مورد نظرش را در گوگل جست‌وجو می‌کند، با صفحه نتایج مرتبط روبه‌رو می‌شود. این که کاربر هر کدام از این لینک‌ها را ببیند، یک «بازدید» یا Impression محسوب می‌شود. پس بازدید به معنای دیدن لینک در صفحه نتایج است، نه بازدید خود صفحه. حالا اگر کاربر بر روی لینک صفحه شما کلیک کند، این کار یک «کلیک» محسوب می‌شود. در واقع باز شدن صفحه شما یک کلیک محسوب می‌شود. حالا اگر تعداد کلیک‌ها به تعداد بازدیدها را تقسیم کنیم، نرخ کلیک یا CTR به دست می‌آید.

بنابراین نرخ CTR به نوعی به شما می‌گوید که مطلب یا صفحه‌ی سایت شما، چقدر به آن چیزی که کاربر دنبالش بوده، نزدیک است.

مشخصاً اگر نرخ کلیک بالایی داشته باشید، یعنی از نظر کاربران، محتوای شما به قصدشان کاملاً مرتبط است. برعکس هم اگر نرخ کلیک پایین باشد، یعنی محتوای شما به قصد کاربر نزدیک نیست.

بنابراین برای عملکرد بهتر در موتورهای جست‌وجو، یکی از فاکتورها باید بهبود CTR باشد.

نرخ کلیک صفحات سایتمان را از کجا باید بفهمیم؟

مشخصاً محاسبه نرخ کلیک باید توسط ابزارها انجام شوند. و محاسبه CTR به صورت دستی ممکن نیست. هیچ سایتی مثل خود گوگل به داده‌ها دسترسی بیشتری ندارد، بنابراین بهتر است از ابزارهای خود گوگل استفاده کنیم. گوگل سرچ کنسول یکی از ابزارهای مفید گوگل در حوزه سئو است که یکی از آمارهایی که درباره‌ی سایتتان به شما ارائه می‌کند، نرخ CTR است. خوبی آن هم این است که کاملاً رایگان است و بدون پرداخت پول می‌توانید از آن استفاده کنید.

مقاله مرتبط  گوگل چگونه وبسایت ما را پیدا می‌کند؟

نرخ کلیک خوب حدوداً باید چقدر باشد؟

این سوالی است که درباره‌ی CTR خیلی مطرح می‌شود. حالا که اهمیت آن را فهمیدیم، بهتر است آن را به چه عددی برسانیم؟ پاسخ این است که جواب یکسانی وجود ندارد و مطلوب بودن این عدد می‌تواند به چیزهای زیادی بستگی داشته باشد، مثلاً:

  • زمینه فعالیت
  • کلمات کلیدی‌ای که بر روی آن‌ها کار می‌کنید

در مورد سرچ‌هایی که در آن‌ها کاربر عیناً نام برند شما را سرچ کرده و دقیقاً به دنبال برند شما بوده، داشتن نرخ کلیک دو رقمی چیز عجیبی نیست. از طرف دیگری هم دیدن نرخ کلیک زیر ۱ درصد برای صفحات مختلف سایت، خیلی غیر معمول نیست.

CTR چگونه بر امتیاز کیفیت تأثیر می‌گذارد؟

امتیازدهی به محتوا یکی از راه‌های سنجش محتوا و ارزیابی عملکرد در حوزه تولید محتواست. طبعاً CTR هم می‌تواند یکی از ملاک‌های اصلی در نحوه امتیازدهی به محتواهای سایت باشد.

در واقع هر چه که محتوای شما با قصد کاربر مرتبط‌تر باشد، نرخ CTR آن افزایش پیدا می‌کند و در نتیجه شما محتوای با کیفیت‌تر و بهتری نوشته‌اید.

وبسایت‌ها و برنامه‌هایی نیز که امتیاز محتواها را اندازه‌گیری می‌کنند، CTR را به عنوان یکی از ملاک‌های اصلی در نظر می‌گیرند. پس نرخ کلیک بالا به شما کمک می‌کند تا امتیاز محتوایی بالاتری بگیرید که در نهایت به نفع سایت و سئوی سایت خواهد بود.

گاهی CTR پایین هم مشکلی به وجود نمی‌آورد

واقعیت این است که لازم نیست همیشه چشم به CTR بالا داشته باشید. نرخ CTR به صورت کلی پایین است. شما باید همه‌ی آمارها را به صورت کلی و با هم ببینید. اگر فقط CTR پایین بود و بقیه عملکرد سایت مشکلی نداشت، لازم نیست تا نگران چیزی باشید.

مقاله مرتبط  گوگل نیوز چیست و چگونه سایت خود را وارد اخبار گوگل کنیم؟

راه‌های بهبود CTR

وقتی یک کاربر عبارت مورد نظر خود را در گوگل جست‌وجو می‌کند و نتیجه را مشاهده می‌کند، اولین چیزی که به نظرش می‌آید عناوین هستند. در واقع کابر با خواندن عناوین قانع می‌شود که روی لینکی کلیک کند یا نه. پس بهینه‌سازی عناوین محتواها می‌تواند اولین قدم برای بهبود CTR باشد.

مورد بعدی که به نظر کاربر می‌آید، توضیحات متا یا Meta Description است. شما در توضیحات متا باید به صورت خلاصه و در ۱۵۰-۱۶۰ کاراکتر سعی کنید تا مخاطب را قانع کنید که این محتوا برایش مفید است و ارزش جدیدی به او اضافه می‌کند. پس بهینه‌سازی توضیحات متا راه دیگری برای افزایش و بهبود نرخ کلیک است.

داشتن پروتکل ssl یا همان https نیز یک فاکتور مهم است. بسیاری از کاربران ترجیح می‌دهند که به سایت‌هایی که https ندارند، وارد نشوند. ترجیح خود گول هم این است که چنین سایت‌هایی را تا حد ممکن در نتایج نمایش ندهد. بنابراین داشتن پروتکل ssl نیز از مواردی است که یک ظاهر متشخص به سایت شما می‌دهد و برای بهبود نرخ کلیک باید حتماً از آن بهره ببرید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه

ما را دنبال کنید

از ما بپرسید!

اگر در مورد خدمات محتوایی آژانس نیم‌فاصله سوالی دارید می‌توانید با پر کردن فرم زیر از مشاوره رایگان بهره‌مند شوید.

بایگانی‌ها