چگونه محتوایی تولید کنیم که رتبه‌ی خوبی از گوگل بگیرد؟

رتبه خوب از گوگل گرفتن

گوگل به دنبال چیست یا گوگل چه محتوایی را دوست دارد؟ سوال‌هایی هستند که هر کارشناس سئو به دنبال جواب آن می‌گردد یا ادعا می‌کند که جواب آن را دارد. مهم‌ترین چالش بازاریابان محتوا نیز تولید و انتشار محتوایی است که عملکرد خوبی در سرچ داشته باشد. در این نوشتار می‌خواهیم ۴ راه اصلی را بررسی کنیم که از طریق آن می‌توانید محتوایی درخور توجه و مناسب برای موتورهای جست‌وجو تولید کنید.

باید تأکید کنیم که ما به دنبال ترفندها و کلک‌های سئو نیستیم. که مثلاً از طریق راه‌هایی مانندن پر کردن صفحه از کلمات کلیدی، رتبه سایت را بالا ببریم. در حقیقت زمان آن رسیده که با به زور جا دادن تعداد زیادی از کلمات کلیدی در یک محتوا خداحافظی کنیم. دوران این ترفندها دیگر به پایان رسیده و ما نیز به دنبالش نیستیم.

ما در استراتژی سئویی که برای مشتریان خود تعریف می‌کنیم، بر روی تکنیک‌هایی تمرکز داریم که از طریق آن محتواهای مرتبط، عمیق و باکیفیت تولید شود. این همان محتوای سئو شده‌ای است که گوگل به دنبالش است!

هر چند گوگل در مورد نحوه کار الگوریتم‌هایش بسیار پنهان‌کاری می‌کند و هیچ وقت به صورت واضح در مورد آن‌ها صحبت نمی‌کند. اما در مورد این که چه نوع محتوایی را دوست دارد، بارها و بارها به صورت مستقیم سخن گفته است.

راهبرد کلی محتوایی

به صورت کلی، راه حل ما شامل چهار مرحله‌ی زیر است:

  • تعیین کردن موضوعات و زیرموضوعات اساسی برای پوشش دادن آن‌ها در پست وبلاگ. به هرحال می‌دانیم که موتورهای جست‌وجو علاقه‌مند به محتواهای عمیق هستند.
  • گپ‌های (gap) محتوایی را در سایت‌های رقیب بیابید. یعنی ببینید که سایت‌های دیگر در مورد چه موضوعی حرف نزده‌اند یا کمتر حرف زده‌اند. باید اطمینان حاصل کنیم که پست وبلاگ ما از بقیه بهتر است.
  • بهترین لینک‌های داخلی را برای مخاطبین پیدا کنید. موتورهای جست‌وجو باید متوجه شوند که ما بر موضوع خود، تسلط کامل داریم.
  • مهم‌ترین سوالاتی که باید در محتوای خود به آن پاسخ دهید را بیابید. از این راه، مطمئن می‌شویم که محتوایمان با قصد کاربر تطابق کامل دارد.

اگر همه‌ی این کارها را برای تک‌تک محتواهایتان انجام دهید، با جهش خیره‌کننده‌ای در رتبه گوگل مواجه خواهید شد. البته باید هشدار بدهیم که این روش، بسیار وقت‌گیر است و زمان زیادی می‌خواهد. اما در عوض به خوبی جواب می‌دهد.

پیدا کردن موضوعات و زیرموضوعات مرتبط

احتمالاً این حرف را شنیده‌اید که محتوای بلند از محتوای کوتاه بهتر است. دلیل و منطق پشت آن این است که محتوای بلند، جزئیات بیشتری از یک موضوع را پوشش می‌دهد. بنابراین احتمال بیشتری وجود دارد که زیرموضوعات مربوطه پوشش داده شوند و کاربر از محتوا راضی باشد. از طرفی محتوای بلند، زمان حضور کاربر در سایت شما را نیز افزایش می‌دهند.

اما چگونه باید این موضوعات را پیدا کنیم؟ بهترین راه، تجزیه و تحلیل صفحاتی که است که بهترین عملکرد را در زمینه مورد نظر داشته‌اند. ابتدا باید موضوع یا عنوان مورد نظر خود را جست‌وجو کنید و ۱۰ تا ۲۰ عنوان برتر در نتایج را به دقت بررسی نمایید. یک فایل اکسل باز کنید. مقالات یافت شده را به دقت بخوانید و تعداد اشارات به زیرموضوعات مورد نظر را در فایل اکسل ثبت کنید. برای هر کدام از موضوعات، میانگین تعداد دفعات اشاره را بگیرید. از این طریق خواهید فهمید که مهم‌ترین زیرموضوعات کدام‌ها هستند. البته که این کار وقت زیادی می‌گیرد. پیش از این هم به این مسئله اشاره کردیم. اما برای پیشرفت و بهبود چشم‌گیر، راه سریعی وجود ندارد.

فایل اکسل تحلیل نتایج موضوعی گوگل

پیدا کردن گپ‌های محتوایی

برای این کار، دقیقاً باید به مانند مرحله‌ی قبل عمل کنید. اما به جای این که بیشتر به زیرموضوعات مهم و پراشاره توجه کنیم، این بار می‌خواهیم به موضوعاتی توجه کنیم که کمتر به آن پرداخته شده. می‌توانید در فایل اکسل، یک heat map هم برایش درست کنید. به این صورت که به جای عدد، در فیلدهای اکسل، با رنگ کار کنید. برای صفر اشاره، رنگ قرمز، برای ۱ تا ۲ اشاره، رنگ زرد، برای ۳ تا ۹ اشاره، رنگ سبز و برای بیشتر از ۱۰ اشاره، رنگ آبی را برگزینید. نتیجه‌ی کار، جدولی به مانند جدول زیر خواهد شد:

صفحه اکسل نتایج گپ محتوایی از طریق گوگل

از این طریق، شما به راحتی می‌توانید نواحی قرمز و بحرانی را پیدا کنید. این نواحی بحرانی در واقع همان موضوعاتی هستند که در سایت‌های رقیب دچار گپ (gap) شده‌اند و کمتر به آن‌ها پرداخته شده. وظیفه‌ی شما این است که به این موضوعات بیشتر توجه کنید.

پیدا کردن بهترین لینک‌ها برای بهبود رتبه گوگل

لینک‌ها نقش مهمی را در رتبه‌ی شما در گوگل ایفا می‌کنند. اگرچه شما نمی‌توانید کنترل کنید که چه کسانی به شما لینک می‌دهند، اما می‌توانید لینک‌های سایت خود را خوب مدیریت کنید. شما باید با استفاده از یک سیستم لینک‌دهی داخلی خوب، به گوگل نشان دهید که دارای اعتبار موضوعی هستید. راه آن به شکل زیر است:

  • با توجه به موضوع محتوا، در وبسایت خود یک جست‌وجو انجام دهید.
  • لینک‌های مرتبط را بردارید و در همان فایل اکسل، در فیلدهای مربوطه قرار دهید.
  • این کار را چندین بار انجام دهید و به خاطر داشته باشید که از این لینک‌ها باید در محتوای خود استفاده کنید.

البته ابزارهایی هستند که به صورت خودکار این کار را برایتان انجام می‌دهند. اگر از وردپرس استفاده می‌کنید، افزونه‌ی سئوی Yoast در حالت پریمیوم این کار را برای شما انجام می‌دهد. و به شما می‌گوید که بهتر است از کدام لینک‌ها در هر محتوایتان استفاده کنید.

پیدا کردن مهم‌ترین سوالات

با جست‌وجوی هر عبارت در گوگل، این موتور جست‌وجو سعی می‌کند تا قصد شما را حدس بزند و مرتبط‌ترین محتواها را در اختیارتان بگذارد. پس تعجبی ندارد که قصد کاربر از هر سرچ، یکی از داغ‌ترین مباحث سئو است.

بنابراین اهمیت زیادی دارد که شما سوال و قصد کاربر از هر سرچ را بدانید. برای این کار باز هم باید موضوع یا عنوان مورد نظر خود را سرچ کنید و ۱۰ تا ۲۰ نتیجه‌ی برتر را بررسی نمایید. اما این بار در بررسی‌ها، سوالاتی که متن به آن پاسخ داده را یادداشت کنید. این سوالات را نیز می‌توانید در یکی از صفحات همان فایل اکسل ثبت کنید.

با استفاده از این چهار راهی که بررسی کردیم، به شکل قابل توجهی می‌توانید وضعیت سایت خود را در صفحه نتایج گوگل بهبود ببخشید. شاید وقت‌گیر بودن این روش‌ها، باعث ناامیدی شما شود. اما باز هم باید تأکید کنیم که موفقیت هیچ‌وقت یک‌شبه به دست نمی‌آید و هیچ راه سریع و فوری و بدون برنامه‌ریزی برای بهبود رتبه‌ی گوگل وجود ندارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه

ما را دنبال کنید

از ما بپرسید!

اگر در مورد خدمات محتوایی آژانس نیم‌فاصله سوالی دارید می‌توانید با پر کردن فرم زیر از مشاوره رایگان بهره‌مند شوید.

بایگانی‌ها