خوشه‌های موضوعی و قصد کاربر چگونه بر استراتژی محتوا تأثیر می‌گذارند؟

تصویر یک خوشه انگور که در واقع استعاره‌ای است از خوشه‌های موضوعی

در میان فرم‌های مختلف بازاریابی محتوا، قصد کاربر و خوشه‌سازی یا همان استفاده از خوشه‌های موضوعی، به یکی از مهم‌ترین تکنیک‌ها برای کسب رتبه‌ی بالا در موتورهای جست‌وجو بدل گشته است. در این نوشتار می‌خواهیم به همین موضوع بپردازیم و این که ایده‌های جدید، چگونه در حال تغییر بازاریابی محتوا هستند. بعد هم بررسی می‌کنیم که چگونه می‌توانید از طریق این‌ها، رتبه‌ی خود را بهبود ببخشید.

قصد کاربر و خوشه‌سازی چیست؟

به صورت خلاصه، قصد کاربر آن چیزی است که کاربر به خاطرش در گوگل جست‌وجو می‌کند. پیشتر نیز گفته‌ایم که برای کسب نتیجه‌ی بهتر، محتوایتان باید با قصد کاربر تطابق بیشتری داشته باشند.

خوشه‌سازی نیز یک مدل از تولید محتوا به شکل موضوعی است. به این صورت که حول یک موضوع اصلی یا کلی، محتواهای مرتبط را تولید می‌کند. و همه‌ی این صفحات به هم لینک می‌شوند. به طوری که گویی یک خوشه‌ی محتوایی شکل گرفته است. تولید محتوا بر اساس خوشه‌های موضوعی، باعث می‌شود تا تجربه‌ای بسیار خوب برای کاربر رقم بخورد. چون در این حالت، کاربر هر آن چه که به دنبالش هست را پیدا می‌کند.

ترکیب قصد کاربر و خوشه‌های موضوعی، به شما ایده می‌دهد که در مورد چه بنویسید. محتوایی که از این راه تولید شود، بیشترین مخاطب را جذب خواهد کرد.

فهم قصد کاربر

محتوای با کیفیت، به چیزی بیشتر از کلمات کلیدی نیاز دارد. محتوای با کیفیت باید خواسته و نیازهای کاربر جستجوکننده را برطرف کند.

فرض کنید که یک عنوان جذاب در نتایج جست‌وجوی خود ببینید. آن را باز می‌کنید، اما فوراً متوجه می‌شوید که به دردتان نمی‌خورد. یعنی قصدتان از سرچ، رسیدن به آن مطلب نبوده. پس سریع صفحه را می‌بندید. الگوریتم گوگل، این رفتارها را به دقت زیر نظر دارد و رتبه چنین صفحه‌ای، به سرعت دچار نزول خواهد شد.

مقاله مرتبط  چگونه محتوا را برای قصد کاربر بهینه‌سازی کنیم؟

چرا خوشه‌های موضوعی مهم هستند؟

خوشه‌سازی به گوگل نشان می‌دهد که یک سایت، محتواهای کاملاً مرتبط با هم دارد. گوگل چنین ویژگی‌ای را بسیار مثبت به حساب می‌آورد. الگوریتم‌های گوگل به دنبال سایت‌هایی هستند که اعتبار موضوعی بالایی دارند. پس باید بگوییم که بله، گوگل الگوریتم تشخیص خوشه‌سازی نیز دارد.

نوشتارهایی که تمام زیرموضوعات مربوطه را پوشش می‌دهند، اعتبار (ارتباط) موضوعی سایتتان را بالا می‌برند. در خوشه‌های موضوعی، این نوشتارها به مقالات مرتبط نیز لینک شده‌اند و کاربر در صورت نیاز، می‌تواند به مقالات مرتبط مراجعه کند. چنین چیزی زمان حضور کاربر در سایتتان را افزایش می‌دهد که اتفاق بسیار مثبتی است.

تدوین استراتژی محتوای جدید

استراتژی محتوا باید با نیاز کاربر و مخاطب آغاز شود. باید معکوس فکر کنید و خودتان را جای مخاطب بگذارید. ببینید که مخاطبانتان بیشتر به دنبال چه چیزی هستند. بخشی از استراتژی محتوایی‌تان باید این باشد که برای هر محتوای خود یک هدف بگذارید. این هدف باید در راستای هدف کلی سایت باشد.

در هر محتوا، احتمالاً از کلمات و عباراتی استفاده می‌کنید که ممکن است احتیاج به یک محتوای جداگانه داشته باشد. حتماً محتوای جدید را نیز بنویسید و لینک آن را در محتوای قبلی قرار دهید. اجازه ندهید هیچ مفهوم یا کلمه‌ی ناآشنایی در محتوایتان وجود داشته باشد. مگر آن که خودتان آن را توضیح داده باشید.

مثال برای درک بهتر تأثیر خوشه‌ها

به طور مثال، کاربر برای فهمیدن موضوع x به مقاله سایت شما می‌رسد. در مقاله شما، به موضوع y نیز اشاره شده و در فهم موضوع x تأثیر دارد. حال شاید مجالی برای توضیح y در همان مقاله نباشد، اما حتماً باید در مقاله‌ای دیگر آن را توضیح دهید و در مقاله قبلی لینکش کنید. اگر کاربر در مورد y چیزی نداند، در همان مقاله روی لینکش کلیک می‌کند و مقاله‌ی آن را نیز می‌خواند. اما اگر مقاله‌ی y در سایتتان وجود نداشته باشد، ممکن است دو اتفاق بیفتد. اول این که کاربر به طور کلی صفحه‌ی شما را ببندد و اصطلاحاً بی‌خیال سایتتان شود. مورد دوم این است که موضوع y را نیز سرچ کند و برای فهم آن به سایت دیگری برود. هر دوی این سناریوها، برای شما غیر قابل قبول خواهند بود. این مثال به خوبی اهمیت خوشه‌سازی و خوشه‌های موضوعی را نشان می‌دهد. به همین خاطر هم هست که گوگل اهمیت ویژه‌ای برای آن قائل است. چرا که خوشه‌سازی در نهایت به نفع کاربر نیز هست و باعث می‌شود وقت کم‌تری از او گرفته شود. گوگل هم همیشه الگوریتم‌هایش را طوری طراحی می‌کند که نفع کاربر اولویت اولش باشد.

مقاله مرتبط  خوشه‌های موضوعی چیست؟

سخن پایانی

برای خوشه‌سازی در سایت خود، بهتر است یک قدم عقب بروید و به صورت کلی به آن نگاه کنید. کلمات کلیدی را فراموش کنید و به جایش موضوعات را در نظر بگیرید. موضوعات کلی را یادداشت کنید و سعی کنید موضوعات مرتبط و زیرموضوعات را پیدا کنید. از این طریق می‌توانید حول موضوعات کلی خوشه‌ها را بسازید.

شاید بهترین مثال ساختن خوشه‌های موضوعی، ویکی‌پدیا باشد. هر چند که مقایسه سایت‌هایی که کار بازاریابی محتوا انجام می‌دهند با ویکی‌پدیا مع‌الفارق است. اما با سر زدن به ویکی‌پدیا می‌توانید به یک درک کلی و خوبی از خوشه‌های موضوعی برسید. در ویکی‌پدیا مقالات زیادی وجود دارد. در هر مقاله، توضیحات مفصلی در مورد عنوان اصلی ارائه شده و در این بین، تعداد زیادی لینک نیز به مقالات دیگر ویکی‌پدیا داده شده. این همان طرح کلی و نمایی است که باید برای سایت خود در نظر داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه

ما را دنبال کنید

از ما بپرسید!

اگر در مورد خدمات محتوایی آژانس نیم‌فاصله سوالی دارید می‌توانید با پر کردن فرم زیر از مشاوره رایگان بهره‌مند شوید.

بایگانی‌ها