تا کنون در وبلاگمان پستهای زیادی درباره بهینهسازی محتوا منتشر کردهایم. شاید بتوان انتشار مجدد محتوا یا همان استفاده مجدد از محتوا را هم نوعی بهینهسازی محتوا به حساب آورد. در هر حال به انتشار مجدد محتوا خیلی کم توجه شده و به همین خاطر، تصمیم گرفتیم تا نکاتی را دربارهی آن ذکر کنیم.
انتشار مجدد محتوا چیست؟
بد نیست اگر پیش از پرداختن به نکات مربوطه، تعریف انتشار مجدد محتوا را مرور کنیم و ببینیم که به چه معناست. انتشار مجدد محتوا به معنای استفاده از محتواهای قدیمی در قالبهای جدید است. مثلاً میتوان یک مجموعه پست را به پادکست تبدیل کرد یا از آن اینفوگرافیک ساخت. استفاده مجدد از محتوا مزایای فراوانی دارد و به خصوص اگر از محتوای سبز استفاده شود، میتواند مخاطبان جدید زیادی جذب کند. در ادامه هشت نکته مربوط به انتشار مجدد محتوا که باید به آنها دقت کنید را مطرح میکنیم.
۱. هر چیزی را محدداً منتشر نکنید
باید از انتشار مجدد محتوا به خاطر این که صرفاً محتوای جدیدی منتشر کرده باشید، دوری کنید. بیشتر کارشناسان و متخصصان حوزه محتوا، پیشنهاد میکنند که با بررسی محتواهای قدیمی خود، آنهایی که نسبت به بقیه بهتر عمل کردهاند را انتخاب کنید و در قالبهای جدید منتشر نمایید. اگر نتیجهی مطلوبی حاصل شد، میتوانید همین روند را ادامه دهید.
۲. محتواهای مختلف را به یک محتوای بزرگ تبدیل کنید
اغلب کاری که در حوزه محتوا انجام میشود، به این شکل است که بر روی هر محتوا وقت زیادی گذاشته میشود و محتواهای بزرگ زیادی تولید میگردد. و آنها در ادامه برای انتشار مجدد، این محتواهای بزرگ را به محتواهای کوچک تقسیم میکنند.
پیشنهاد ما این است که چنین کاری انجام ندهید و بلکه دقیقاً برعکسش را اجرایی کنید. یعنی بهتر است محتواهای کوچکتر تولید کنید و در هنگام انتشار مجدد محتوا، تعدادی از آنها را یکی کرده و یک محتوای بزرگ نشر دهید.
کار کردن بر روی محتواهای کوچک، وقت کمتری میگیرد. اما زمانی که دیدید یکی از محتواهایتان بهتر است بقیه عمل کرده، میتوانید وقت بیشتری روی آن بگذارید و به یک محتوای بهتر و گستردهتر تبدیلش کنید.
۳. پرسونای مخاطب ایدهآل خود را به خاطر داشته باشید
در هنگام انتشار مجدد محتوا، باید مخاطب و ترجیحاتش را در نظر گرفته باشید. نوع و قالب محتوایی خود را باید بر اساس ترجیحات مخاطب خود انتخاب کنید. هر چند که اگر در حال امتحان کردن قالب جدید هستید، انتشار مجدد خیلی به صرفه تر از تولید محتوای جدید خواهد بود.
۴. انتشار مجدد محتوا میتواند یک استراتژی اثرگذار باشد
اخیراً بسیاری از کارشناسان تولید محتوا روی این مسئله تأکید میکنند. بهینهسازی محتواهای قبلی و انتشار دوبارهی آن در قالبهای جدید میتواند یک استراتژی بسیار موثر باشد. به طور مثال، جستوجوی صوتی اخیراً در حال پیشرفت است و هر روز تعداد بیشتری از کاربران از آن استفاده میکنند. بنابراین بهینهسازی محتواها برای جستوجوی صوتی میتواند یکی از بهترین راههای انتشار مجدد محتوا باشد.
۵. استفاده از انتشار مجدد برای صفحات اصلی خوشه
پیش از این دربارهی خوشههای موضوعی و ساختن صفحات آنها توضیح دادهایم. همچنین گفتیم که در هنگام ساخت خوشههای موضوعی در سایت، صفحاتی را به عنوان صفحات اصلی اختصاص میدهیم که در آنها توضیحات مختصری دربارهی هر موضوع داده شده و برای توضیحات بیشتر، شما را به صفحهی اصلی خودش ارجاع میدهد. میتوانید برای ساخت این صفحات و محتوای آنها، از محتواهای قدیمی استفاده کنید. در واقع با استفاده از انتشار مجدد محتوا، صفحات اصلی خوشههای موضوعی را میسازید.
۶. به مزایا و معایب هر قالب دقت کنید
هر قالب و نوع محتوا،مزایا و معایب خودش را دارد. به طور مثال، استفاده از فایل پیدیاف، مزایای مربوط به خودش را دارد. اما از نظر سئو، پیدیاف میتواند مشکلات زیادی بیافریند. البته این به آن معنا نیست که شما نباید از این فرمت استفاده کنید. نکته این است که باید به مزایا و معایب آنها آگاهی داشته باشید و با توجه به آنها، ازشان بهره ببرید.
۷. انتشار محصول جدید، زمان خوبی برای انتشار مجدد محتواست
پروسهی انتشار محصول جدید، معمولاً حاوی حجم گستردهای از محتواست. از ایمیل، مقالات و ویدئو گرفته تا رپورتاژهایی که ممکن است در رسانههای مختلف منتشر شود. شاید ایده منطقی این باشد که در چنین زمانی، محتوای جدید تولید شود. اما همیشه محتوای جدید و تازه، ایدهی بهتری نیست.
برخی از کارشناسان حوزه محتوا اذعان کردهاند که تولید محتوای جدید در چنین مقطعی، همواره نتیجه برعکس داده. اما برعکس، تولید محتوای کمتر و استفاده از محتواهای قدیمی، همیشه برایشان بهصرفه بوده است.
۸. بهینهسازی و انتشار مجدد در کنار هم
هر زمان که قصد انتشار مجدد محتوا داشتید، حتماً بهینهسازی آن را هم در نظر بگیرید. فرقی نمیکند که محصول نهایی، ویدئو است یا پادکست یا اینفوگرافیک. باید زمان کافی برای بهینهسازی روی آن صرف شود. به صورتی که محتوا کاملاً آمادهی انتشار در قالب جدید باشد و مشکلی از این نظر در آن وجود نداشته باشد.