بازیافت محتوا چیست و چگونه محتوا را بازیافت کنیم؟

لوگوی بازیافت به صورت استعاره‌ای از بازیافت محتوا

بازیافت محتوا یا استفاده مجدد از محتوا (Repurpose Content) به معنای برداشتن یک محتوای قدیمی و استفاده از آن در یک قالب یا محیط جدید است. هر چند که تعریف آن در تئوری ساده است، اما انجام دادن آن در عمل می‌تواند چالش‌برانگیز باشد. به این کار بازیافت محتوا یا Recycling Content نیز گفته می‌شود.

بازیافت محتوا یا استفاده مجدد از محتوا روشی برای جان بخشیدن دوباره به محتوای قدیمی است. این کار مزایای زیادی را برای تولید محتوای آنلاین شما به همراه خواهد داشت و به همین دلیل در این مقاله قصد داریم تمام نکات و مزایای بازیافت محتوا را به شما آموزش دهیم و توضیح دهیم که چطور می‌توان از یک محتوای باکیفیت دوباره استفاده کرد.

بازیافت محتوا چیست؟

بازیافت محتوا به معنای استفاده مجدد از محتوایی است که قبلا تولید شده، اما با ظاهری جدید و متفاوت. شاید در نگاه اول بازیافت محتوا روشی برای تقلب در تولید محتوا و فریب دادن مخاطب به نظر برسد. اما این برداشت اشتباهی است. بازیافت محتوا در واقع به معنای تغییر کاربری یک محتواست. یعنی شما محتوای موجود و باکیفیت را دوباره به کار می‌گیرید و آن را به شکلی متفاوت به مخاطب ارائه می‌دهید. هدف از بازیافت محتوا، طولانی‌تر کردن عمر محتواست.

البته توجه داشته باشید که بازیافت محتوا به این معنا نیست که قسمتی از محتوای قبلی را کپی کنید در شبکه‌های اجتماعی خود منتشر کنید؛ در واقع باید محتوای قدیمی به روز شود و با قالبی جدید در دسترس مخاطبان قرار گیرد.

مزایای استفاده مجدد از محتوا چیست؟

استفاده مجدد از محتوایی که پیشتر تولید کرده‌اید، مزایای فراوانی دارد از جمله:

افزایش عمر محتوا

یکی از مزایای اصلی بازیافت محتوا این است که به شما کمک می‌کند عمر محتوای اصلی خود را افزایش دهید. هنگامی که محتوای جدیدی تولید می‌کنید به این فکر کنید که چگونه می‌توانید آن را تغییر دهید تا بیشترین استفاده را از این محتوا ببرید. برای مثال یک پست وبلاگ می‌تواند در قالب پادکست، اینفوگرافیک ویدیو و… بازنشر شود و مخاطبان زیادی را به خود جذب کند.

صرفه‌جویی در هزینه و زمان

استفاده مجدد از یک محتوای قدیمی، در هزینه‌ها و زمان شما صرفه‌جویی می‌کند. هنگام بازیافت محتوا دیگر لازم نیست تمام مراحلی که برای تولید محتوا طی کرده‌اید را دوباره انجام دهید و به همین دلیل می‌توانید به راحتی در منابع خود صرفه‌جویی کنید. علاوه بر این، اگر در پیداکردن ایده‌های جدید برای تولید محتوا به مشکل برخورده‌اید، با استفاده از این روش می‌توانید محتوای متنوع زیادی برای شبکه‌های اجتماعی و وبسایت خود تولید کنید.

سئو

با استفاده از تکنیک بازیافت محتوا و استفاده مجدد کلمات کلیدی، خزنده‌های موتور جستجو شما را به عنوان یک منبع قدرتمند و فعال می‌شناسند و رتبه بندی شما در گوگل بهبود خواهد یافت. البته به خاطر داشته باشید که شما فقط به خاطر سئو محتوا تولید نمی‌کنید، بلکه کاربران شما هم قرار است از اطلاعات ارزشمندی برخوردار شوند.

افزایش مخاطب

بازیافت محتوا به شما کمک می‌کند میزان محتوای تولیدشده خود را افزایش دهید و محتوای خود را در اختیار گروه بیشتری از مخاطبان قرار دهید. برای مثال، محتوای پست وبلاگ شما می‌تواند با اعمال کمی تغییرات به عنوان یک خبرنامه به ایمیل کاربران ارسال شود یا در پلتفرم‌های متفاوت پست شود. به همین دلیل تعداد بیشتری از افراد این محتوا را مشاهده خواهند کرد.

استفاده از محتواهای ارزشمند قدیمی

همه‌ی ما یک یا چند کتاب قدیمی در قفسه کتابمان داریم که برایمان خیلی ارزشمند است. ممکن است هر چند وقت یک بار سری به آن‌ها بزنیم و دوباره بخوانیمشان. با هر بار خواندنشان باز هم لذت می‌بریم و هرگز از ارزش آن کاسته نمی‌شود. محتوای خوب و ارزشمند هم به مانند یک کتاب خوب است. هیچ وقت قدیمی نمی‌شود. بنابراین می‌توان دوباره از آن محتوا و ارزش‌هایش استفاده کرد. بازیافت محتوا باعث می‌شود تا محتوای ارزشمند هیچ وقت فراموش نشوند.

مقاله مرتبط  شوک محتوایی چیست؟

استفاده حداکثری از زحماتتان

زمانی که برای یک محتوا، تلاش زیادی می‌کنید و زمان زیادی را نیز صرفش می‌کنید، حس غرور به شما دست می‌دهد. اما حس غرور برای موفقیت کافی نیست. عوامل تأثیرگذار دیگری نیز وجود دارد. بعضی اوقات به شانس نیز بستگی دارد. یعنی یک محتوای خوب شما ممکن نیست دیده نشود، بدون آن که دلیل خاصی داشته باشد. بنابراین با استفاده مجدد از آن در قالب‌ها یا محیط جدید، اطمینان حاصل می‌کنید که محتوا به دست آن‌هایی که باید، رسیده است.

بازیافت محتوا

نکات بازیافت محتوا

بازیافت محتوا هم قواعد خودش را دارد. درست است که با انجام این تکنیک می‌توانید به مقدار قابل توجهی در زمان صرفه جویی کنید. در بسیاری از کتاب و رمان‌های فانتزی معروف، شخصیت‌های اصلی و مهم، بعد از مرگ بازمی‌گردند. مثلاً در رمان ارباب حلقه‌ها، گندالف جادوگر بعد از مرگ دوباره به زندگی برمی‌گردد. محتوایی که بازیافت می‌کنید، باید گندالف شما باشد. یعنی یکی از بهترین کارهای شما باشد و بازگشت آن نیز فوق‌العاده باشد. در ادامه نکاتی را مطرح می‌کنیم که به شما کمک می‌کند متوجه شوید که محتوای بازیافتی باید چه ویژگی‌های داشته باشد و چگونه می‌توانید محتوای بازیافتی مورد نظر را پیدا کنید.

محتوای بازیافتی باید همیشه سبز باشد

اولین نکته برای استفاده مجدد از محتوا این است که مطالب مورد نظرتان را از بین موضوعاتی انتخاب کنید که محتوای همیشه سبز هستند.

محتوای همیشه سبز نوعی از محتواست که هرگز قدیمی نمی‌شود و همیشه برای شما ترافیک ارگانیک به همراه دارد. محتوایی مثل آموزش آشپزی، روش‌های کاهش وزن، نکات تولید محتوا در اینستاگرام و… همگی محتوای سبز هستند در صورتی که مطالبی مثل روش‌های درمان کرونا، ترندهای تیک تاک در سال ۲۰۲۲، رونمایی از آیفون ۱۳ و… محتوای سبز محسوب نمی‌شوند و تاریخ مصرف محدودی دارند.

به طور کلی در تولید محتوا بهتر است بر تولید محتوای همیشه سبز متمرکز باشید. چرا که محتوای همیشه سبز برای بازیافت عالی است. این نوع محتوا هرگز قدیمی نمی‌شود و به راحتی می‌توان آن‌ها را دوباره استفاده کرد. برای مثال اگر شما درباره آپدیت جدید یک اپلیکیشن مقاله بنویسید، این خبر به زودی کهنه می‌شود و ارزش خودش را با آپدیت بعدی از دست خواهد داد؛ در صورتی که پست‌های آموزشی و همیشه سبز را می‌توان در قالبی جدید دوباره به مخاطب ارائه داد.

از Google Analytics استفاده کنید

با کمک Google Analytics می‌توانید متوجه شوید کدام یک از پست‌های وبسایت شما ترافیک قابل توجهی به سایت هدایت کرده است و همان پست را برای بازیافت انتخاب کنید. انتخاب این دسته از مطالب برای استفاده مجدد می‌تواند باز هم مورد استقبال قرار بگیرد.

نظرات مخاطبان را بررسی کنید

هنگامی که قصد دارید محتوایی را بازیافت کنید، نظرات و بازخوردهای مخاطبانتان را بررسی کنید. این کار به شما کمک می‌کند تا بهتر بتوانید تغییرات کاربردی و جذابی را در محتوای قدیمی اعمال کنید و از نظرات سازنده‌ها برای بازیافت محتوا ایده بگیرید.

روش‌های بازیافت محتوا

در ادامه این مقاله به معرفی روش‌هایی می‌پردازیم که از طریق آن‌ها می‌توانید محتوای خود را بازیافت کنید.

محتوای ویدیوئی:

یکی از بهترین راه‌ها برای استفاده مجدد از محتوا، تبدیل آن به ویدیو است. محتوای ویدیویی مخصوصا برای پست‌های آموزشی یکی تاثیرگذارترین انواع محتوا به شمار می‌رود و از طریق ویدیو می‌توانید توجه مخاطب را به راحتی جلب کنید. شما می‌توانید به راحتی یکی از پست‌های وبلاگتان را انتخاب کنید و آن را تبدیل به یک ویدیوی جذاب کنید.

مقاله مرتبط  اتمیزه کردن محتوا (Content Atomization) چیست؟

پادکست:

یکی دیگر از روش‌هایی که می‌توان از طریق آن محتوا را بازیافت کرد، تولید پادکست است. برای این کار فقط کافی است به دنبال مطالبی باشید که قابلیت ضبط کردن را دارند. علاوه بر این می‌توانید یک موضوع قابل بازیافت انتخاب کنید و با مهمانان پادکست درباره آن موضوع تبادل نظر و بحث کنید.

پادکست از انواع محتواهایی است که طرفداران زیادی دارد. چون استفاده از آن ساده است و به راحتی و در هنگام انجام دادن کارهای دیگر مثل رانندگی یا کار کردن، می‌توان به آن گوش کرد. شاید این ایده را از قبل داشته‌اید که یک پادکست جدید راه بیندازید. اما ندانید که می‌خواهید چه محتوایی را پوشش دهید. ما پیشنهاد می‌کنیم که نگاهی به پست‌های قدیمی وبلاگ خود بیندازید. حتماً پست‌های ارزشمندی وجود دارد که ارزش این را دارند که دوباره ازشان استفاده شود و به حالت پادکست دربیایند. در حالت پادکست قطعاً این محتواها به دست افراد بیشتری خواهد رسید و تعداد بیشتری از مردم از آن استفاده خواهند کرد.

کتاب الکترونیکی:

تولید کتاب الکترونیکی به کسب‌وکار و محتوای شما ارزش و اعتبار بیشتری می‌بخشد. علاوه بر این، بازیافت محتوا و تبدیل آن به کتاب الکترونیکی باعث می‌شود بتوانید محتوای قابل بازیافت خود را به طور مفصل ارائه کنید و محتوایی عمیق‌تر و کامل‌تر به مخاطب ارائه دهید.

اینفوگرافیک:

محتوای بصری معمولا به شدت مورد استقبال مخاطبان قرار می‌گیرد. بنابراین تولید یک اینفوگرافیک حرفه‌ای می‌تواند روشی عالی برای بازیافت محتوا باشد و به محتوای شما جذابیت بیشتری ببخشد. برای این کار می‌توانید آمارهایی که قبلا در وبسایتتان پست کرده‌اید را در قالب اینفوگرافیک در شبکه‌های اجتماعی خود پست کنید.

راهنماهای کامل و جامع:

بعد از این که پست‌های مختلفی در مورد یک موضوع مشخص نوشتید، می‌توانید همه‌ی آن‌ها را به یک راهنمای بزرگ تبدیل کنید. مثلاً فرض کنید که چند پست مختلف در مورد اینستاگرام و نحوه‌ی تولید محتوا در این شبکه اجتماعی نوشته‌اید. بعد از مدتی همه‌ی آن‌ها را می‌توانید به یک «راهنمای جامع و کامل تولید محتوا در اینستاگرام» تبدیل کنید.

جملات کوتاه و مهم:

قطعا در هر مقاله یا مطلبی که در وبسایتتان پست کرده‌اید، جملات کوتاه مهمی وجود دارند که بتوانید از آن‌ها دوباره استفاده کنید. شما می‌توانید با جمع‌آوری این جملات و پست کردن آن‌ها در شبکه‌های اجتماعی، برای مدتی طولانی محتوای جدید داشته باشید.

راه‌های دیگر بازیافت محتوا

  1. تبدیل وبینار به ویدئوی آموزشی: اگر یک وبینار آموزشی فوق‌العاده برگزار کرده‌اید که افراد زیادی در آن شرکت کرده‌اند، یعنی وبینار موفقی داشته‌اید. اما باز هم احتمالاً همه موفق نشده‌اند تا در آن وبینار شرکت کنند. نباید اجازه دهید که آن وبینار فوق‌العاده در گذشته دفن شود. می‌توانید آن را به یک ویدئوی آموزشی تبدیل کنید و در یوتوب یا آپارات به اشتراک بگذارید.
  2. تبدیل آمار به توییت یا استوری: ممکن است در برخی از کارهای خود به آمارهای مختلف و جذابی دست پیدا کرده باشید. مثلاً در یک پست به این موضوع اشاره کرده باشید که تقریباً نود درصد کاربران اینستاگرام، از طریق موبایل وارد این شبکه اجتماعی می‌شوند. این فکت آماری را می‌توانید به صورت یک توییت یا استوری اینستاگرام منتشر کنید.

سخن آخر دربارهٔ بازیافت محتوا

بازیافت محتوا یا استفاده مجدد از محتوا می‌تواند روشی عالی برای افزایش اینگیجمنت شما باشد به شرطی که به درستی انجام شود. در این مقاله تمام نکات و مزایای بازیافت محتوا را برای شما توضیح دادیم تا بتوانید از محتوای خود بهینه‌تر و بهتر استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه

ما را دنبال کنید

از ما بپرسید!

اگر در مورد خدمات محتوایی آژانس نیم‌فاصله سوالی دارید می‌توانید با پر کردن فرم زیر از مشاوره رایگان بهره‌مند شوید.

بایگانی‌ها