محتوای ضعیف (Thin Content) چیست و چگونه این مشکل را پیدا و حل کنیم؟

محتوای ضعیف

گوگل با انتشار الگوریتم پاندا در سال ۲۰۱۱، مقابله با محتواهای بی‌کیفیت را آغاز کرد. محتواهای بی‌کیفیت شامل محتواهای تکراری و کپی، مطالب بی‌کیفیت و سطحی، مقالات با کلمات بسیار کم و پست‌هایی که صرفاً از کلمات کلیدی پر شده‌اند، می‌شود. طی چهار سال بعد از انتشار این به‌روزرسانی، گوگل این الگوریتم را ۲۸ بار آپدیت کرد. مشخص است که این موتور جست‌وجو در شناسایی محتواهای بی‌کیفیت بسیار هوشمند شده و این روند همچنان ادامه دارد. در این نوشتار ابتدا با هم بررسی می‌کنیم که محتوای ضعیف چیست و چگونه می‌توان از آن دوری کرد.

محتوای ضعیف (Thin Content) چیست؟

در وب فارسی، Thin Content را محتوای ضعیف ترجمه کرده‌اند، در حالی که ترجمه‌ی تحت‌الفظی آن «محتوای لاغر» می‌شود. با شنیدن این عبارت احتمالاً به یاد محتواهایی می‌افتید که بسیار کوتاه هستند. اما گوگل فاکتورهای بسیار بیشتری را برای شناسایی این نوع محتوا در نظر می‌گیرد و از این نظر انتخاب صفت «ضعیف» برای آن در فارسی هوشمندانه‌تر به نظر می‌رسد.

در ادامه انواع محتواهای ضعیف را دسته‌بندی و بررسی می‌کنیم.

انواع محتوای ضعیف

  • محتوای ضعیف کلاسیک: اولین و معمول‌ترین نوع محتوای ضعیف، همانی است که در ابتدا به ذهنمان رسید: محتوای کوتاه و با کلمات کم. البته هیچ معیار دقیقی برای این که بفهمیم چه تعداد کلماتی برای محتوا مناسب است وجود ندارد. مهم‌ترین ابزار تشخیص این است که کلمات کلیدی به خوبی پوشش داده شوند و توضیحات در موردشان نیمه‌کاره رها نشود.
  • پوشش سطحی موضوع: این دسته از محتوا مورد جالبی است. ممکن است با یک مقاله‌ی ۲۰۰۰ کلمه‌ای مواجه شویم، اما محتوای ضعیف محسوب شود. چرا که به خوبی موضوع و کلمات کلیدی اصلی را پوشش نداده. یعنی ممکن است ۲۰۰۰ کلمه حرف بزنیم، اما در عین حال حرف خاصی هم نزده باشیم و اطلاعات مفیدی را منتقل نکرده باشیم.
  • محتوای کپی: واضح است که محتوای وبسایت شما نباید کپی کلمه به کلمه از محتوای دیگری در اینترنت باشد. باید تا آن جایی که می‌شود، محتوای یکتا و جدید تولید کنید. حتی اگر مدیریت بیشتر از یک وبسایت را در اختیار دارید، نمی‌توانید محتوای یکی را در دیگری قرار دهید. حداقل باید منبع آن را ذکر کنید. با ذکر منبع و انتشار لینک اصلی، شما شامل جریمه نمی‌شوید. اما به صورت کلی چنین کاری توصیه نمی‌شود.
  • استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی: استفاده از کلمات کلیدی مختلف یا به کار بردن آن‌ها به دفعات زیاد، شاید کار هوشمندانه‌ای به نظر برسد، اما واقعیت این است که گوگل و دیگر موتورهای جست‌وجو، نسبت کلمات کلیدی را حساب می‌کنند و از این طریق تشخیص می‌دهند که آیا محتوای مورد نظر مطلوب است یا نه. در واقع این تصور که موتورهای جست‌وجو فقط بر اساس کاربرد کلمات کلیدی، سایت‌ها را رتبه‌بندی می‌کنند، کاملاً اشتباه و تاریخ‌گذشته است.
مقاله مرتبط  چگونه محتوای سبز تولید کنیم؟

چگونه مشکل محتوای ضعیف را حل کنیم؟

زمانی که بر اساس تعاریف ارائه شده، محتوای ضعیف در وبسایت خود را شناسایی کردید، ۴ راه برای اصلاح آن دارید.

  1. گسترش: اولین راهی که برای اصلاح این نوع محتوا وجود دارد، گسترش و اضافه کردن مطلب به آن است؛ خصوصاً برای محتواهایی که از کوتاه بودن و کم بودن تعداد کلمات مشکلی اصلی‌شان است. اما در کنار اضافه کردن کلمات، باید ارزش و کیفیت نیز به محتوای شما اضافه شود. وگرنه محتوای شما باز هم به عنوان محتوای سطحی شناسایی می‌شود و در همان دسته باقی می‌ماند.
  2. بازنویسی: اگر محتوای شما سطحی است، اشتباهات املایی و گرامری زیادی دارد و یا شباهت زیادی به یک پست دیگر دارد، بازنویسی می‌تواند یکی از اقدامات اصلاحی آن باشد. هنگام بازنویسی محتوا، سعی کنید تا عکس، متادیتا و عنوان پست را نیز تغییر دهید تا این پیام به موتورهای جست‌وجو داده شود که محتوا تغییر کرده و مثل سابق دیگر شبیه مطالب دیگر نیست.
  3. جایگزینی: برخی محتواها آنقدر سطحی و بد نوشته شده‌اند که اگر به صورت کلی آن را با چیز دیگری جایگزین کنید، بهتر است و مزایای بیشتری دارد. فقط در این مورد دقت کنید که آدرس مقاله قبلی نیز به مقاله جدید ریدایرکت شود. موتورهای جست‌وجو از ارورهای ۴۰۴ چیزی سر در نمی‌آورند.
  4. پاک کردن: طبعاً اگر محتوایی به قدری بد باشد که نتوان هیچ کاری برایش کرد و هیچ امتیاز و رنکی نیز کسب نکرده باشد، پاک کردن آن منطقی‌تر است. اگر محتوای مشابهی دارید، بهتر است لینک محتوای پاک شده را به آن مقاله ریدایرکت کنید. چون لینک محتوای پاک شده تا مدتی در ایندکس گوگل باقی می‌ماند و مواجه شدن کاربر با ارور ۴۰۴، به هیچ وجه جالب نیست.
مقاله مرتبط  عمق محتوا چیست؟

نتیجه‌گیری

حل این مشکل می‌تواند بسیار چالش‌برانگیز باشد، چرا که عواملی که محتوای لاغر را به وجود می‌آورند، بسیار گسترده هستند. برای حل این مشکل و بالا بردن اعتبار موضوعی سایت، به نقشه‌ای چند مرحله‌ای احتیاج دارید. لازم است تا تک به تک سراغ محتواهای مشکل‌دار خود بروید و آن‌ها را به محتواهای با کیفیت تبدیل نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه

ما را دنبال کنید

از ما بپرسید!

اگر در مورد خدمات محتوایی آژانس نیم‌فاصله سوالی دارید می‌توانید با پر کردن فرم زیر از مشاوره رایگان بهره‌مند شوید.

بایگانی‌ها