کیفیت محتوا: راه حل بلندمدت برای تطبیق با به‌روزرسانی‌های گوگل

کیفیت محتوا

تعیین استراتژی سئو بر مبنای ضعف‌های الگوریتم گوگل، یک استراتژی کوتاه مدت است و در این حالت شما منفعت کوتاه‌مدت را فدای منفعت بلندمدت می‌کنید. ضمناً با انتشار هر آپدیت جدید برای الگوریتم گوگل، به احتمال زیاد همه‌ی تلاش‌هایتان بر باد خواهد رفت. اما واقعیت این است که لازم نیست این گونه عمل کنید. با ساختن وبسایتی پر از محتواهای باکیفیت، می‌توانید آینده سایت خود را تضمین کنید. البته قابل درک است که همه‌ی ما به دنبال راه حل‌های سریع هستیم و می‌خواهیم در کوتاه مدت نتیجه بگیریم. در چنین شرایطی هم بازگشت به عقب و بررسی کیفیت محتوا های سایت، گزینه‌ی مطلوبی برایمان نیست. به خاطر همین موضوع، برای بسیاری بحث کیفیت محتوا، دری است که نمی‌خواهند هیچ وقت آن را باز کنند.

در این نوشتار به بررسی وضعیت چندین وبسایت معروف و نحوه‌ی عملکرد آن در آپدیت‌های اخیر می‌پردازیم. به خاطر دلایل متعدد، نمی‌توانیم نامی از آن‌ها ببریم، اما این نکته را می‌توان متذکر شد که این سایت‌ها روزانه میلیون‌ها بازدیدکننده دارند.

اصلاح فنی جایگزین محتوای باکیفیت نمی‌شود

در این جا می‌خواهیم داستان یک وبسایت معروف در حوزه سلامت و پزشکی را تعریف کنیم. وبسایتی که با استراتژی فعلی خود، در طی سال‌های اخیر عملکرد بسیار خوبی را به نمایش گذاشته بود. اما ناگهان، ترافیک ورودی آن‌ها با کاهش شدیدی مواجه شد.

دست‌اندرکاران این سایت که توضیحی برای این کاهش ناگهانی پیدا نمی‌کردند، تصمیم گرفتند تا سایت خود را به چندین سایت کوچک‌تر تبدیل کنند. منطق آن‌ها این بود که می‌توانند دوباره این سایت‌ها را برای جذب ترافیک ارگانیک بازطراحی کنند و در عین حال همان محتواها را نیز حفظ می‌کنند.

مقاله مرتبط  ۸ ابزار رایگان برای چک کردن ترافیک وبسایت‌ها

این کار جواب داد، اما برای مدت کوتاه. واقعیت این است که نادیده گرفتن محتوا و تمرکز بر روی مسائل فنی، باعث شد تا این وبسایت باز هم بازدیدکنندگانش را از دست بدهد.

کیفیت محتوا مهم است، کمیت نیز هم

می‌دانیم که شما همیشه باید باکیفیت‌ترین محتواها را منتشر کنید. با وجود این که برخی از کارشناسان معتقدند که تعداد محتواها اهمیت ندارد، اما اغلب متخصصان این حوزه معتقدند که بهتر است تا به کمیت نیز به اندازه کیفیت محتوا نیز توجه کرد.

وبسایتی که در این قسمت می‌خواهیم در مورد آن صحبت کنیم، در سال جاری کمتر محتواهای کمتری نسبت به سال قبلش منتشر کرد و ترافیک ارگانیک آن نیز نسبت به مقطع مشابه پارسال، ۱۶ درصد کاهش یافت.

بیشتر همواره بهتر نیست

احتمالاً زمانی را که اینترنت پر شده بود از مقالات لیستی را به خاطر می‌آورید. مقالاتی مثل «۴ راه برای درمان سرماخوردگی» یا «۱۰ راه برای پولدارتر شدن» اینترنت را اشباع کرده بودند. هیچ موضوعی نبود که در موردش یکی از مقالات نوشته نشده باشد. تنها تفاوتی که بین مقالات وجود داشت، تعداد موارد آن بود. مثلاً ۱۰ راه تبدیل می‌شد به ۲۰ راه و رقابت شدیدی وجود داشت که هر وبسایت تعداد راه‌ها و موارد بیشتری را نشان دهد! اما هیچ رقابتی درباره‌ی کیفیت محتوا وجود نداشت.

وبسایت‌ها معتقد بودند که هر چه عدد بزرگتر باشد، رتبه‌ی گوگلشان هم بیشتر خواهد بود. درست هم فکر می‌کردند. اما از آپدیت مارس ۲۰۱۹ به بعد دیگر اینگونه نبود. یکی از همین وبسایت‌هایی که استراتژی‌اش را بر این مبنا تعیین کرده بود، ۷۹٪ از ترافیکش را در همین مقطع از دست داد. به نحوی نیز مشخص شد که تنها طول محتوا نیست که مهم است و باید به کیفیت نیز دقت کرد.

مقاله مرتبط  طول محتوای سئو شده چقدر باید باشد؟

واقعیت این است که چنین محتواهایی تجربه‌ی کاربری خوبی را رقم نمی‌زنند. بنابراین با به‌روزرسانی جدید گوگل، این مسئله نیز در نظر گرفته شد.

انتشار محتوای باکیفیت به صورت منظم و با تمرکز روی مخاطب

گنجاندن این مسائل در استراتژی محتوایی آسان نیست. همه‌ی ما باید اعتراف کنیم که واقعاً چنین کاری ساده نیست. اما بهترین و تنها گزینه‌ی بلند مدت ماست. در تابستان ۲۰۱۸، یکی از سایت‌هایی که در زمینه انتشار نقد فیلم فعالیت می‌کند، تصمیم گرفت تا استراتژی‌اش را تغییر دهد و بهترین تجربه‌ی کاربری را برای مخاطبانش رقم بزند. محتواهای آن‌ها به صورت ویژه‌ای برای جست‌وجوهای کاربران طراحی شده و همچنین به صورت منظم منتشر می‌شود. در نتیجه این اقدام، ترافیک آن‌ها در هفت ماه بعدی، دوبرابر شد.

در اینجا اطلاعات خوبی از آپدیت مارس ۲۰۱۹ گوگل وجود دارد که می‌تواند به شما در افزایش ترافیک کمک کند. با انتشار هر آپدیت گوگل، تعدادی برنده و بازنده وجود خواهد داشت. اگر می‌خواهید برندگان و بازندگان آپدیت ۲۰۱۹ گوگل را بدانید، می‌توانید به این لیست مراجعه کنید.

گوگل همواره به دنبال این است که باکیفیت‌‌ترین و مرتبط‌ترین محتوا ها را در اختیار کاربران قرار دهد. به خاطر داشته باشید که در بلندمدت به هیچ وجه نمی‌توانید کیفیت محتوا را نادیده بگیرید. آن‌هایی همواره برنده‌اند که این نکته را همواره در استراتژی محتوایی و سئوی خود لحاظ کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه

ما را دنبال کنید

از ما بپرسید!

اگر در مورد خدمات محتوایی آژانس نیم‌فاصله سوالی دارید می‌توانید با پر کردن فرم زیر از مشاوره رایگان بهره‌مند شوید.

بایگانی‌ها