نرخ کلیک به نسبتی اشاره دارد که از تقسیم تعداد کسانی که بر روی لینک شما در صفحه نتایج جستوجو کلیک کردهاند، به تعداد کل کسانی که آن لینک را دیدهاند، اشاره میکند. مفهوم سادهای است، اما افزایش نرخ کلیک میتواند ساده نباشد. بسیاری از مدیران سایتها به دنبال راههای افزایش نرخ کلیک خود هستند.
شما به طور مستقیم کار خاصی برای افزایش نرخ کلیک نمیتوانید انجام دهید. اما با این حال راههایی وجود دارند که میتواند به بهبود نرخ CTR کمک کند. در این مقاله قصد داریم تا ۴ راه برای بهبود و افزایش نرخ کلیک را معرفی کنیم.
راههای افزایش نرخ کلیک یا CTR
۱. انتخاب عناوین جذابترین برای صفحات
هیچ چیزی به مانند یک عنوان غیر جذاب، کاربر را از کلیک کردن بر روی لینک فراری نمیدهد. عنوان صفحه یکی از اصلیترین فاکتورهایی است که کاربر بر اساس آن تصمیم میگیرد که روی لینک شما کلیک کند یا این کار را نکند. همان طور که احتمالاً هدف از ساختن آن صفحه یا نوشتن آن پست، قبضه کردن توجه مخاطب است، هدف از انتخاب عنوان نیز باید جلب توجه مخاطبی باشد که لینک شما را در نتایج جستوجوی گوگل میبیند.
راههایی برای بهینه کردن عناوین
- استفاده از براکتها [] برای توضیحات بیشتر: استفاده از براکت در عنوان صفحه یا پست، میتوان توجه مخاطب را جلب کند. بررسیها نشان داده که عناوینی مثل «… [همراه با عکس» یا «… [اینفوگرافیک]» تأثیرگذاری بیشتری دارند. تحقیقات هاباسپات نشان داده که استفاده از براکت در عنوان، باعث میشود تا نرخ کلیک تا حدود ۴۰ درصد نیز افزایش پیدا کند.
- نوشتن پستهای فهرستی یا شمارهای: پستهای فهرستی همیشه بیشتر مورد اقبال هستند. همین پستی که در حال خواندنش هستید، یک نوع پست فهرستی است. پس اگر میتوانید برخی پستهای خود را به این نوع پستها تبدیل کنید. یا در نوشتن پستهای جدید این مسئله را در نظر بگیرید و آنها را به صورت فهرستی بنویسید.
- استفاده از تاریخهای جدید: سعی کنید تا از تاریخ در عنوان پستهایتان استفاده کنید. مثلاً «بهترین کورسهای یادگیری بازاریابی محتوا در سال ۱۴۰۰». همچنین این نکته را هم در نظر داشته باشید که چنین پستهایی را باید حتماً مدام به روز رسانی کنید و عنوان را نیز تغییر کرد. یعنی سال بعد، عنوان باید به «بهترین کورسهای یادگیری بازاریابی محتوا در سال ۱۴۰۱» تغییر کند.
- استفاده از کلمات کلیدی مورد نظر: عنوان صفحه شما باید دارای کلمه کلیدی مورد نظرتان باشد و به صورت ایدهآل، این کلمه باید در ابتدای عنوان قرار بگیرد.
- استفاده از کلمات توصیفی: استفاده از کلمات توصیفی احساسی مثل «فوقالعاده»، «بینظیر»، «راهگشا»، «معجزهآسا»، «خارقالعاده» و چیزهایی از این دست، میتواند توجه بیشتری را به خود جلب کند. چنین چیزی کنجکاوی مخاطبان را افزایش میدهد و باعث افزایش نرخ کلیک نیز خواهد شد. البته نباید به صورت بیرویه از این کلمات استفاده کنید. این کلمات توصیفی واقعاً باید با پست یا صفحه شما ارتباط داشته باشد. طبعاً ارتباط نداشتن این کلمات با پست و صفحهی شما اثرات سو و منفی برای سئوی سایت خواهد داشت.
۲. توضیحات متای قدرتمندتری بنویسید
یکی از مهمترین اطلاعات هر صفحه، توضیحات متا (meta description) آن صفحه است. توضیحات متا، در واقع جملاتی هستند که در صفحه نتایج گوگل، در ذیل عنوان به نمایش درمیآیند. پس بعد از خواندن عنوان، مهمترین چیزی که به چشم مخاطب میآید همین توضیحات است.
در بیشتر اوقات، توضیحات متا جدی گرفته نمیشود و فقط سعی میشود که با چند کلمه کلیدی پر شود. هر چند که وجود کلمه کلیدی در توضیحات متا ضروری است، اما این توضیحات باید به عنوان فرصتی برای جلب نظر مخاطب نیز شناخته شود.
نوشتن یک توضیح خوب میتواند نرخ کلیک را برای آن صفحه، به شکل قابل توجهی افزایش دهد. گوگل حدوداً ۱۶۰ کاراکتر از توضیحات را در صفحه نتایج نمایش میدهد. شاید به نظر برسد که فضای زیادی برای هنرنمایی ندارید، اما با کمی دقت و حوصله میتوان یک توضیح فوقالعاده نوشت.
اگر به صفحاتتان توضیحات متا اضافه نکنید، گوگل به صورت خودکار جملهای حاوی کلمه کلیدی مورد نظر را برای کاربر نمایش میدهد. شاید در برخی موارد جواب دهد، اما در بیشتر موارد نتیجهی مطلوبی در پی ندارد.
۳. استفاده از urlهای کوتاه
آدرس url صفحه شما نیز یکی از مواردی است که در نتایج گوگل نمایش داده میشود. آدرس url صفحه باید تا حد ممکن کوتاه باشد و در آن از کلمات کلیدی مورد نظر استفاده شده باشد.
اگر تاکنون از urlهای بلند استفاده میکردید، زمان آن رسیده که تجدید نظر کنید و روند خود را تغییر دهید.
۴. ساخت ریچ اسنیپت برای نمایش در گوگل
اسنیپتهای برگزیده (یا همان جعبه جواب سوالهای گوگل) بخشی از صفحه نتایج گوگل هستند که در بالای صفحه به نمایش در میآیند.
استفاده از ریچ اسنیپت میتواند بسیار ارزشمند باشد، چون همان طور که گفتیم، لینک صفحهی شما در بالای صفحه به همراه متنی نسبتاً طولانی و عکس نمایش درمیآید. در این حالت احتمال این که کاربر بر روی همان لینک کلیک کند، فوقالعاده بالا میرود. اگر از وردپرس استفاده میکنید، افزونههای فراوانی برای ساخت ریچ اسنیپت برای شما وجود دارد.