اگر پیجها و یا کانالهای پرمخاطب در اینستاگرام و تلگرام دارید، احتمالاً تاکنون با پیامهایی مواجه شدهاید که از شما پرسیدهاید که آیا به ادمین احتیاج دارید یا خیر. یا این که ممکن است شنیده باشید برخی افراد، صرفاً با گرداندن چند صفحه اینستاگرامی یا تلگرامی، ماهانه درآمد چندین میلیونی دارند؛ بدون آن که لازم باشد حتی از خانه خارج شوند.
امروزه فعالیت در شبکههای اجتماعی و داشتن وبسایت، برای همهٔ کسبوکارها به یک ضرورت بدل شده است. اما مدیران بسیاری از کسبوکارها ممکن است زمان یا دانش کافی برای فعالیت در شبکههای اجتماعی را نداشته باشند. از همین روست که بسیاری از آنها این وظایف را به یک ادمین واگذار میکنند.
در این نوشتار با هم بررسی میکنیم که ادمین کیست، چه وظایفی دارد، چه مهارتهایی باید داشته باشد و این که یک ادمین چقدر میتواند درآمد داشته باشد.
معنای ادمین چیست؟
ادمین (Admin) یک کلمهٔ انگلیسی است و کوتاه شدهٔ کلمهٔ Administration است. معنای آن در اصل، مدیر سازمان یا کسبوکار است. اما در دنیای دیجیتال، ادمین معنای دیگری پیدا کرده. در دنیای فناوری، معمولاً به فردی که ادارهٔ یک گروه، پیج، کانال و غیره را بر عهده دارد، ادمین گفته میشود. ادمین یک پیج میتواند بیشتر از یک نفر باشد و دسترسیهای آن با توجه به پلتفرم مشخص میشود.
به طور مثال در اینستاگرام، سطحبندی برای دسترسی ادمین وجود ندارد. در واقع هر کسی که مشخصات ورود به یک صفحه را داشته باشد، به تمامی امکانات آن نیز دسترسی خواهد داشت. ولی مثلاً در تلگرام، بیشترین دسترسیها در گروه و یا کانال، متعلق به فردی است که آن گروه یا کانال را ساخته است. او میتواند به بقیه اعضا نیز اختیار ادمین بدهد و سطح دسترسی آنها را نیز مشخص کند.
ادمین کیست؟
ادمین فردی است که مدیریت یک پیج در صفحات اجتماعی و یا مدیریت یک سایت را بر عهده میگیرد. وظایف ادمین با توجه پلتفرم مربوطه تعیین میشود. اما میتوان به صورت کلی، انتشار محتوا، تولید محتوا و پاسخ به مخاطبین را از وظایف کلی ادمین دانست. همچنین یک ادمین باید دارای مهارتهای خاصی باشد که در ادامه به این مسئله نیز خواهیم پرداخت.
ادمین اینستاگرام
ادمین اینستاگرام فردی است که مدیریت یک صفحهٔ اینستاگرامی را بر عهده میگیرد و وظایفی نظیر انتشار مرتب پستها، پاسخ دادن به کامنتها و دایرکتها را بر عهده دارد. چنین فردی معمولاً باید دارای مهارتهای کپشن نویسی و تولید محتوا نیز باشد. بسیاری از پیجهایی که در اینستاگرام مخاطب بالا دارند، یک ادمین را برای مدیریت پیج خود استخدام میکنند. چرا که ممکن است از پسِ پاسخ دادن به حجم بالای دایرکتها و کامنتها برنیایند. همچنین داشتن یک فرد که به صورت اختصاصی فقط پیج را مدیریت میکند، میتواند نظم صفحه را بیشتر کند و رضایت مخاطبان بالا برود.
ادمین تلگرام
ادمین تلگرام فردی است که مدیریت یک گروه یا کانال تلگرامی را بر عهده میگیرد و وظایفی نظیر انتشار پستهای جدید، پاسخ دادن به سوالات در چت شخصی و در قسمت کامنتها و همچنین در گروه را بر عهده دارد.
بسیاری از کسبوکارهایی که در تلگرام فعالیت میکنند، دارای کانالها و گروههای بزرگی هستند و مدیریت همزمان آنها میتواند از نظر زمانی، چالشآفرین باشد. از همین رو استخدام یک یا دو ادمین میتواند کار آنها را سادهتر کند.
ادمین وبسایت
ادمین وبسایت شخصی است که مدیریت یک وبسایت را بر عهده میگیرد و میتواند اختیارات و وظایفی در سطوح مختلف داشته باشد. به طور مثال ممکن است فقط وظیفه تولید محتوا و یا انتشار محتواهای مختلف به یک فرد محول شود. از طرفی ممکن است مدیریت کامل یک وبسایت به یک فرد دیگر منتقل شود. در این حالت، این شخص موظف است تا مدیریت مسائل امنیتی و فنی سایت را نیز بر عهده بگیرد. بنابراین در چنین حالتی، این شخص باید بر مسائل فنی و برنامه نویسی سایت نیز مسلط باشد.
مهارت های مورد نیاز برای ادمین
افرادی که میخواهند به عنوان ادمین فعالیت کنند، باید دارای یک سری مهارتهای عمومی باشند که این مهارتها فارغ از پلتفرم است. برخی مهارتها نیز ممکن است به پلتفرم مرتبط باشد. مثلاً در این مورد صحبت کردیم که ممکن است فردی که مدیریت یک سایت را بر عهده میگیرد، لازم باشد تا با مسائل فنی سایت نیز آشنا باشد. این مهارتی است که عمومی نیست و بیشتر مربوط به پلتفرم است. در ادامه با تعدادی از مهارتهای عمومی که برای ادمینشدن لازم است، آشنا میشویم.
آشنایی با شبکههای اجتماعی
فردی که میخواهد مدیریت یک صفحه در شبکههای اجتماعی را بر عهده بگیرد، طبعاً باید با شبکههای اجتماعی و بالاخص همان پلتفرم خاص، آشنایی کامل داشته باشد. به طور مثال فردی که با اینستاگرام هیچ گونه آشنایی ندارد و یا آشنایی کمی دارد، نمیتواند از تمام ویژگیهای آن به صورت کامل استفاده کند و قطعاً به درد چنین کاری نمیخورد. بنابراین اولین مهارت مورد نیاز برای یک ادمین، این است که بر شبکههای اجتماعی، به خصوص اینستاگرام و تلگرام که در ایران پرمخاطبترینها هستند، آشنایی کامل داشته باشد.
نوشتن (کپی رایتینگ) + تولید محتوا
تولید محتوا ممکن است جزو شرح وظایف یک ادمین باشد و توصیه میشود که حتماً این مهارت را داشته باشد. یک ادمین باید بداند که متن کپشن و پستها را چگونه بنویسد که بیشترین بازخورد را داشته باشد. باید بداند که چه نوع محتواهایی میتواند بیشترین بازخورد را از سوی مخاطبان بگیرد. اما در هر صورت ممکن است در بسیاری از موارد، تولید محتوا وظیفهٔ ادمین نباشد و او صرفاً وظیفهٔ پست کردن محتواهای مختلف را بر عهده داشته باشد. با این حال، داشتن مهارت در زمینهٔ کپی رایتینگ میتواند به ادمین کمک کند تا پستها و یا استوریهای بهتری منتشر کند.
روابط عمومی خوب
تعامل با مخاطبین یکی از مهمترین مسائل برای کسبوکارهاست. فعالیت در شبکههای اجتماعی نیز بر پایهٔ تعامل بنا شده و کسبوکارها نیز از این موضوع مستثنی نیستند. قطعاً مخاطبان در قسمت کامنتها و دایرکت، پرسشهای مختلفی مطرح میکنند. ادمین نیز باید با نهایت احترام و ادای تمام آداب، پاسخ مخاطبان را بدهد؛ حتی اگر مخاطب این آداب را رعایت نکند. بنابراین یک ادمین باید روابط عمومی خوبی داشته باشد و بداند که چگونه باید با مخاطبان و مشتریان صحبت کند.
درآمد ادمین چقدر است؟
همان طور که پیش از این نیز گفتیم، وظایف و سطح دسترسی ادمین میتواند در شرایط مختلف متفاوت باشد. طبعاً درآمد ادمین نیز بر همین مبنا و بر اساس میزان وظایفش تعریف میشود. اما میتوان گفت که یک ادمین میتواند از اداره هر پیج، به صورت میانگین بین یک تا دو میلیون تومان درآمد داشته باشد. طبعاً ادمینها میتوانند به صورت همزمان، مدیریت چند پیج مختلف را بر عهده داشته باشد. به طور مثال فردی که مدیریت پنج پیج مختلف را بر عهده دارد، میتواند به صورت ماهیانه تا ده میلیون تومان درآمد داشته باشد، بدون آن که حتی لازم باشد تا از خانه خارج شود.
در مقالهٔ «درآمد ادمین اینستاگرام چقدر است؟» میتوانید به صورت مفصلتری راجع به درآمد ادمین اطلاعات کسب کنید.
امیدواریم که این ترفند برای شما مفید بوده باشد. میتوانید اینستاگرام آژانس تولید محتوای نیمفاصله را فالو کنید و یا در کانال ما در تلگرام عوض شوید و آخرین مطالب ما را دنبال نمایید.
آژانس تولید محتوای نیمفاصله به صورت تخصصی در زمینه تولید محتوای وبسایت و شبکههای اجتماعی فعالیت میکند. برای دریافت مشاوره و شروع همکاری کافی است تا با ما در تماس باشید.