کوتاه کننده لینک چیست؟ معرفی ۱۰ سایت برتر کوتاه کننده لینک

کوتاه کننده لینک

یکی از معضلات مهم برای به اشتراک گذاری لینک‌های وبسایت در شبکه‌های اجتماعی، طولانی‌بودن آن‌هاست. لینک‌های طولانی و کوتاه نشده علاوه بر این که ممکن است خراب باشند و به صفحه مورد نظر ختم نشوند، ظاهر نامرتب و غیر جذابی دارند و مخاطبان علاقه کمتری نسبت به بازکردن این لینک‌ها نشان می‌دهند. سرویس‌های کوتاه کننده لینک فقط برای کوتاه کردن لینک‌های طولانی نیست و با کمک امکانات و قابلیت‌های این وبسایت‌ها می‌توانید لینک‌های خود را شخصی‌سازی و مرتب کنید و از تاثیرات مثبت آن‌ها در بازاریابی‌تان بهره ببرید.

در حال حاضر پلتفرم‌های مختلفی برای کوتاه کردن لینک در دسترس ما قرار دارد و در این مقاله قصد داریم به معرفی ۱۰ مورد از این پلتفرم‌ها بپردازیم.

کوتاه کننده لینک چیست؟

کوتاه کننده لینک یا URL Shortener ابزاری است که لینک‌های طولانی را به لینک‌هایی با طول کم تبدیل می‌کند. با انتخاب و استفاده هرکدام از این ابزارها، ارتباط بین لینک جدید و لینک قبلی حفظ می‌شود. در واقع هرکسی روی لینک جدید و کوتاه شده کلیک کند، به همان صفحه اصلی هدایت می‌شود و به راحتی می‌تواند محتوای مورد نظر شما را مشاهده کند. علاوه بر این، پلتفرم‌های کوتاه کننده لینک به شما این قابلیت را می‌دهند که بتوانید تعداد کلیک‌ها بر روی لینک را مشاهده کنید و درک بهتری از میزان اثربخشی بازاریابی خود داشته باشید.

اگرچه ابزارهای کوتاه کننده لینک کاربردی و مفید هستند اما ممکن است محتوای اصلی لینک شما را پنهان کنند و با نارضایتی مخاطبان، اعتبار شما خدشه‌دار شود؛ به همین دلیل مهم است که مطمئن شوید لینک‌های شما همیشه به محتوایی که وعده داده شده منتهی می‌شود.

مزایای کوتاه کردن لینک

محتوا بخش مهمی از هر استراتژی بازاریابی است و برای به اشتراک گذاری محتوا به لینک‌های مناسب نیاز دارید. کوتاه کننده لینک به شما کمک می‌کند تا لینک‌های خود را به آسانی و بدون اشغال کردن فضای زیاد با دیگران به اشتراک بگذارید.

برای مثال لینک زیر لینک معمولی و کوتاه نشده سایت ماست:

nimfaseleh.com/twitter-golden-tick

اما پس از استفاده از ابزارهای کوتاه کننده لینک، تبدیل به لینک زیر شده است:

shorturl.at/bitI9

  • مهم‌ترین مزیت استفاده از لینک‌های کوتاه شده، به اشتراک‌گذاری آن‌ها در شبکه‌های اجتماعی است. برای مثال اگر قصد دارید لینکی را در بیوی اینستاگرام خود قراردهید، حتما باید از ورژن کوتاه شده آن استفاده کنید چون لینک‌های کوتاه جلوه زیباتری به پروفایل شما می‌بخشند و با استفاده از آن‌ها در قسمت بیوی اینستاگرام، دیگر با محدودیت کاراکتر مواجه نخواهید شد.
  • لینک‌های ساده و کوتاه یک امتیاز برای شما محسوب می‌شوند و مشتریان با مراجعه به وبسایت شما و دیدن این لینک‌ها بیشتر جذب محتوای شما می‌شوند. اگر بخواهیم روراست باشیم، هیچکس لینک‌های طولانی که ترکیبی تصادفی از حروف و اعداد است را دوست ندارد.
  • لینک‌های کوتاه از نظر ظاهری جذابیت بیشتری دارند و کاربران با دیدن لینک‌های کوتاه تمایل بیشتری به کلیک‌کردن روی آن‌ها دارند و در نتیجه ترافیک بیشتری به سمت سایت شما هدایت می‌شود.
  • علاوه بر موارد بالا، داشتن لینک‌های کوتاه در وبسایت به شما کمک می‌کند تا به راحتی ترافیک وبسایت خود را نظارت کنید و اطلاعات تحلیلی مورد نیازتان را به دست بیاورید. برای مثال اگر در قسمت استوری اینستاگرام به اشتراک می‌ذارید، با استفاده از وبسایت‌های کوتاه کننده لینک می‌توانید ببینید که چند نفر بر روی لینک کوتاه شما کلیک کرده‌اند و از این طریق میزان تعامل خود را بررسی کنید.
مقاله مرتبط  نرخ پرش یا Bounce Rate چیست؟

استفاده از کوتاه کننده لینک چه تاثیری بر سئو دارد؟

بر خلاف تصور رایج، استفاده از کوتاه کننده‌های لینک بر روی سئو تاثیر منفی ندارد. وقتی در حالت عادی یک صفحه قدیمی را با ریدایرکت ۳۰۱ به صفحه جدید منتقل می‌کنید تمام اعتبار لینک مبدا به لینک مقصد هدایت می‌شود. گوگل با لینک‌های کوتاه شده مثل ریدایرکت ۳۰۱ برخورد می‌کند. هنگام استفاده از لینک کوتاه شده، تمام ارزش‌های لینک به صفحه‌ای منتقل می‌شود که موتور جستجو به آن هدایت می‌شود و به همین دلیل کوتاه کننده‌های لینک می‌توانند بر سئوی سایت شما تاثیر مثبت داشته باشند و منجر به بهبود رتبه سایت در گوگل شوند.

چه اتفاقی برای کوتاه کننده لینک گوگل افتاد؟

در سال ۲۰۰۹ گوگل سرویس کوتاه کننده لینک خود را برای کاربران راه‌اندازی کرد تا افراد بتوانند به راحتی لینک‌های موردنظرشان را کوتاه‌تر به اشتراک بگذارند اما در ماه مارس ۲۰۱۸ کمپانی گوگل رسما اعلام کرد که این کوتاه کننده لینک کارش را متوقف خواهد کرد. البته لینک‌هایی که قبلا ساخته شده‌اند همچنان بدون مشکل کار می‌کنند اما برای لینک‌های جدید باید از پلتفرم‌های دیگر استفاده کرد.

معرفی بهترین سایت‌های خارجی کوتاه کننده لینک

۱. Hopp.co

وبسایت Hopp.co یکی از بهترین پلتفرم‌های رایگان کوتاه کننده لینک است. همه افرادی که تولید محتوای آنلاین انجام می‌دهند از اینفلوئنسرهای اینستاگرام گرفته تا افرادی که وبلاگ آشپزی می‌نویسند می‌توانند با استفاده از این وبسایت به ویژگی‌هایی مثل ردیابی و داده‌های تحلیلی و امکان ایجاد لینک‌های کوتاه با دامنه سفارشی شده دسترسی داشته باشند.

۲. Tinyurl.com

این پلتفرم یکی از محبوب‌ترین و قدیمی‌ترین سرویس‌های کوتاه کننده لینک رایگان در دنیاست که با مراجعه به آن می‌توانید لینک‍‌های کوتاه شده خود را سفارشی کنید. البته توجه داشته باشید که در Tinyurl امکان جمع‌آوری اطلاعات درباره لینک‌ها و آنالیز تعداد کلیک‌ها برای کاربران وجود ندارد.

۳. Is.gd

Is.gd هم یکی دیگر از قدیمی‌ترین سایت‌های کوتاه کننده لینک است که برای هر لینک کوتاه شده یک QR Code در اختیار شما قرار می‌دهد تا کاربران بتوانند راحت‌تر لینک را باز کنند و وارد وبسایت شما شوند. علاوه بر این خدمات، پلتفرم Is.gd قابلیت سفارشی‌سازی لینک کوتاه شده و آنالیز تعداد کلیک‌ها را هم در اختیار کاربرانش قرار می‌دهد.

۴. Shorl.com

سرویس کوتاه کننده لینک بعدی سایت Shorl.com است که به شما این امکان را می‌دهد تا بتوانید تعداد کلیک‌ها بر لینک‌های کوتاه شده خود را بررسی کنید. یکی دیگر از ویژگی‌های کاربردی این وبسایت این است که کاربران می‌توانند با نصب افزونه Shorl.com بر روی مرورگرهای کروم و فایرفاکس، استفاده ساده‌تری از این پلتفرم داشته باشند.

۵. Ow.ly

سرویس کوتاه کننده لینک Ow.ly یکی از زیرمجموعه‌های وبسایت HootSuite به شمار می‌رود. بررسی لینک‌های کوتاه شده در صفحات مجازی و شبکه‌های اجتماعی از دیگر خدمات این پلتفرم است. شما می‌توانید با ادغام این سرویس در وبسایت HootSuite پست‌های خود در شبکه‌های اجتماعی را به صورت دقیق و مستقیم آنالیز کنید.

۶. Hyperlink

این پلتفرم یک کوتاه کننده لینک URL است که امکان تجزیه و تحلیل لینک‌ها و کلیک‌ها را برای کاربران فراهم می‌کند اما چیزی که Hyperlink را از سایر کوتاه‌کننده‌های لینک متمایز می‌کند، ویژگی پوش نوتیفیکیشن است. یعنی شما می‌توانید این سرویس تنظیم کنید تا به محض این که کسی روی لینک شما کلیک کرد، نوتیفیکشن دریافت کنید. این قابلیت برای استارتاپ‌هایی که می‌خواهند بدانند بیشترین ترافیک را از کجا و در چه ساعتی دریافت می‌کنند بسیار کاربردی است. اما توجه داشته باشید که طرح رایگان Hyperlink شامل کلیک‌های نامحدود می‌شود اما اگر می‌خواهید دامنه خود را سفارشی کنید باید حق عضویت پرداخت کنید.

مقاله مرتبط  بازاریابی برونگرا (Outbound Marketing) چیست؟

۷. Rebrandly

Rebrandly معتقد است که برندها و محصولات با شخصی‌سازی کردن لینک‌ها می‌توانند اعتبار بیشتری کسب کنند. طرح رایگان این وبسایت شامل ۵ دامنه سفارشی، ردیابی و آنالیز هر لینک و ارائه QR Code است اما برای استفاده از خدمات دیگر این وبسایت باید مبلغ مشخصی را پرداخت کنید.

۸. V.ht

V.ht یکی از پرکاربردترین سرویس‌ها برای کوتاه کردن لینک است. این وبسایت علاوه بر کوتاه کردن لینک خدماتی مثل آنالیز، سفارشی‌سازی و ویرایش لینک را هم ارائه می‌دهد اما نکته مهم استفاده از سایت V.ht این است که برای استفاده از خدمات این وبسایت باید حتما در آن عضو شوید.

۹. Cutt.ly

وبسایت Cutt.ly یکی دیگر از وبسایت‌های رایگان کوتاه کننده لینک است و شما می‌توانید پس از کوتاه کردن لینک‌ها، آن‌ها را در شبکه‌های اجتماعی خود منتشر کنید. این وبسایت همچنین قابلیت آنالیز و تحلیل انواع داده‌های مربوط به لینک‌ها را برای کاربرانش فراهم می‌کند. مزیت اصلی استفاده از Cutt.ly داشتن API برای اتصال به دامنه سایت و افزونه‎‌های وردپرس است که در طرح رایگان این وبسایت می‌توانید از آن استفاده کنید.

۱۰. Gg.gg

آخرین وبسایت کوتاه کننده لینک که در این مقاله به شما معرفی می‌کنیم، سایت Gg.gg است که دامنه جالب و منحصر به فردی هم دارد. از ویژگی‌های Gg.gg می‌توان به افزونه برای مرورگرهای کروم، فایرفاکس و اوپرا اشاره کرد که با استفاده از آن‌ها می‌توانید در هر سایتی که هستید، به راحتی لینک کوتاه شده خود را بسازید.

چطور از کوتاه کننده‌های لینک استفاده کنیم؟

استفاده از کوتاه کننده لینک بسیار ساده است و برای انجام این کار فقط کافی است مراحل زیر را انجام دهید:

  • وبسایت موردنظرتان را برای کوتاه کردن لینک انتخاب کنید.
  • URL خود را در کادر وارد کنید.
  • روی دکمه‌ی Shorten کلیک کنید.
  • توجه داشته باشید که این دکمه در هر وبسایت متفاوت است و ممکن است با نام دیگری در صفحه باشد.

آیا وبسایت‌های ایرانی کوتاه کننده لینک قابل اطمینان هستند؟

درباره استفاده از سرویس‌های ایرانی کوتاه کننده لینک نظرات متفاوتی وجود دارد. برخی معتقدند که سرویس‌های کوتاه کننده لینک ایرانی مورد اعتماد و پایدار نیستند و امکان دارد در دسترس نباشند در حالی که عده دیگری باور دارند سرویس‌های کوتاه کننده لینک خارجی با اینترنت کشور ما تداخل دارد و ممکن است لینک‌ها به درستی کار نکنند. البته ما هم استفاده از سرویس‌های ایرانی را به شما توصیه نمی‌کنیم اما نکته مهمی که باید به آن توجه کنید این است که وبسایتی را انتخاب کنید که آنالیز دقیق کلیک‌ها را در اختیار شما قرار دهد.

سخن آخر

استفاده از کوتاه کننده لینک مزایای زیادی به همراه دارد و ما در این مقاله به شما ۱۰ سایت برتر خارجی کوتاه کننده لینک معرفی کردیم که با استفاده از آن‌ها می‌توانید در کمترین زمان لینک موردنظرتان را کوتاه کنید. این پلتفرم‌ها علاوه بر کوتاه کردن لینک به شما کمک می‌کنند تا تعداد کلیک‌ها را آنالیز کنید و میزان پیشرفت خود را بسنجید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه

ما را دنبال کنید

از ما بپرسید!

اگر در مورد خدمات محتوایی آژانس نیم‌فاصله سوالی دارید می‌توانید با پر کردن فرم زیر از مشاوره رایگان بهره‌مند شوید.

بایگانی‌ها