اینستاگرام مارکتینگ چیست؟

اینستاگرام مارکتینگ

اینستاگرام دومین شبکه اجتماعی بزرگ در دنیا بعد از فیس بوک است. این شبکه اجتماعی بیش از ۱ میلیارد کاربر فعال ماهانه دارد و روزانه بیش از ۵۰۰ میلیون استوری در آن منتشر می‌شود. در ایران نیز گفته می‌شود که حداقل یک‌سومِ کاربران اینترنت، عضو این شبکه اجتماعی هستند. همین‌ها باعث شده تا اینستاگرام از یک شبکه اجتماعی فراتر برود و به یک پلتفرم مناسب برای بازاریابی تبدیل شود. امروزه اینستاگرام مارکتینگ یکی از زیرشاخه‌های مهم دیجیتال مارکتینگ محسوب می‌شود.

اینستاگرام مارکتینگ چیست؟

اینستاگرام مارکتینگ یکی از روش‌های بازاریابی یا مارکتینگ در شبکه‌های اجتماعی است که در آن بازاریابان از پلتفرم اینستاگرام برای تبلیغ و ترویج کسب و کارشان استفاده می‌کنند. تبلیغ و ترویج کسب و کار ممکن است عبارت بسیار کلی و گسترده‌ای به نظر برسد. واقعیت این است که اینستاگرام مارکتینگ واقعاً گسترده است. بی‌نهایت استراتژی و تاکتیک مختلف برای رسیدن به اهداف و مقاصد مختلف وجود دارد.

چرا اینستاگرام مارکتینگ مهم است؟

برتری اصلی اینستاگرام نسبت به پلتفرم‌های اجتماعی دیگر، بصری و دیداری بودنش است. به عبارت دیگر، محتوای اصلی اینستاگرام، تصاویر هستند. و همین موضوع پتانسیل بالایی برای تولید محتواهای جذاب به وجود می‌آورد. حال اگر شما صاحب کسب و کاری باشید که محصول آن، از نظر بصری چشم‌گیر باشد، اینستاگرام بهترین پلتفرم برای شماست.

ویدئو، عکس و تصویرسازی‌ها از بهترین محتواها برای اینستاگرام مارکتینگ هستند. اما در نهایت این استراتژی محتوایی شماست که مشخص می‌کند چه محتوایی منتشر کنید. تعیین یک استراتژی پیش از ورود به هر شبکه اجتماعی لازم است. فرقی نمی‌کند که آن شبکه اجتماعی چقدر محبوب باشد. استراتژی به شما کمک می‌کند که روی اهدافتان متمرکز شوید و مخاطبان بیشتری به دست آورید.

الگوریتم اینستاگرام چیست؟

احتمالاً بارها و بارها با عبارت الگوریتم اینستاگرام برخورده کرده باشید. ممکن است که ندانید الگوریتم اینستاگرام دقیقاً چیست یا این که دقیقاً چه کاری انجام می‌دهد. واقعیت این است که لازم نیست تا بدانید دقیقاً چگونه کار می‌کند. یک آشنایی کلی و سطحی با آن نیز برای استفاده از آن و رسیدن به اهدافتان کافی است.

در حالی که بسیاری از بازاریابان اینستاگرام حس می‌کنند الگوریتم اینستاگرام دشمنشان است، اما واقعیت برعکس آن است. هدف نهایی الگوریتم اینستاگرام به مانند هر الگوریتم آنلاین دیگری این است که مرتبط‌ترین، بهترین و سرگرم کننده ترین محتوای ممکن را به کاربران برساند.

الگوریتم‌ها و به خصوص الگوریتم اینستاگرام، فعالیت‌ها و رفتار کاربران به دقت بررسی می‌کنند و از این اطلاعات تخمین می‌زنند که این کاربر دوست دارد تا در آینده چه محتوایی ببیند. اگر محتوای شما در این آزمون قبول شود، طبعاً به آن دسته از مخاطبان نشان داده خواهد شد.

می‌توان مدت‌ها فقط در مورد الگوریتم اینستاگرام صحبت کرد، اما بی‌فایده است. نکته اصلی تنها همین است که شما باید همیشه و همیشه محتوای باکیفیت و مفید برای مخاطب خود تولید کنید. محتوای شما نباید اسپم یا شبیه اسپم باشد یا صرفاً محوایی تولید کنید، که تولید کرده باشید! این جاست که یک بار دیگر اهمیت استراتژی مشخص می‌شود. در ادامه به نحوه تعیین استراتژی اینستاگرام خواهیم پرداخت.

مقاله مرتبط  ۵ روش برای افزایش بازدید ریلز

تعیین استراتژی اینستاگرام مارکتینگ

بسیاری از کسب و کارها نیاز عضویت در شبکه‌های اجتماعی را متوجه می‌شوند. اما عجله می‌کنند و بدون استراتژی به آن‌ها ورود می‌کنند. شما نباید این اشتباه را مرتکب شوید.

اینستاگرام شبکه‌ی اجتماعی متفاوتی است. به خاطر همین، استراتژی ورود به آن نیز کمی متفاوت است. در این بخش به مراحل تعیین استراتژی اینستاگرام مارکتینگ می‌پردازیم.

۱. تعیین اهداف برای اینستاگرام

پیش از شروع انتشار پست در اینستاگرام، باید از خود و تیمتان یک سوال مهم بپرسید. برای چه به اینستاگرام آمده‌اید؟ جواب شما نباید «چون همه در اینستاگرام هستند!» باشد. برای این که بتوانید در بلند مدت در اینستاگرام موفق باشید، باید یک سری اهداف برای خود مشخص کنید که با زمان و بودجه شما نیز مطابقت داشته باشد.

برای سوالی که پرسیده شد، جواب درست یکسانی وجود ندارد. شاید شما برای فروش محصولتان به صورت مستقیم در اینستاگرام هستید. بسیاری از کسب و کارها دقیقاً به همین دلیل در اینستاگرام فعالیت می‌کنند. ممکن هم هست از اینستاگرام به عنوان یک گالری یا پورتفولیو از محصولاتتان استفاده کنید. یا این که صرفاً با تولید محتوا می‌خواهید آگاهی افراد را نسبت به برند و کار خود بالا ببرید. همه‌ی این‌ها جواب‌های درستی هستند. فقط باید پیش از شروع کار، آن را مشخص کنید. ضمن این که اینستاگرام شما ممکن است بیشتر از یک هدف داشته باشد.

۲. تعیین مخاطبان هدف در اینستاگرام

پیش از شروع اینستاگرام مارکتینگ، باید تعیین کنید که هدف شما چه دسته از مخاطبان هستند. تعیین مخاطبان به شما در ادامه تعیین استراتژی و همچنین تولید محتوا کمک می‌کند. دسته‌بندی مخاطبان از طریق ویژگی‌هایی همچون سن، محل زندگی، جنسیت، درآمد، علاقه‌مندی‌ها و چیزهایی از این دست صورت می‌پذیرد.

اگر نمی‌دانید مخاطب کسب و کار شما دقیقاً چه کسانی هستند، بهتر است فالوورهای صفحات مشابه و رقبا را بررسی کنید. همچنین می‌توانید هشتگ‌های مربوط به کسب و کار خود را بررسی کنید و ببینید بیشتر چه افرادی از آن‌ها استقبال کرده‌اند.

۳. تحلیل رقبا

پس از تعیین مخاطبان، نوبت به تحلیل رقبا می‌رسد. شما باید صفحات رقبا و بازاریابان آن‌ها را بررسی کنید و ببینید بیشتر در چه زمینه‌های پست منتشر می‌کنند.

اگر نمی‌دانید رقبای اصلی شما چه کسانی هستند، بهتر است که از طریق کلمات کلیدی و هشتگ‌های مرتبط، دنبال آن‌ها بگردید و پیدایشان کنید. سپس پروفایل و اکانتشان را به طور کامل بررسی کنید.

در این تحلیل، باید پست‌هایی که بیشترین بازخورد را داشته‌اند، پیدا کنید. هشتگ‌های محبوبی که از آن‌ها استفاده شده و همچنین نحوه نگارش کپشن را نیز بررسی کنید. ببینید که چند روز در هفته پست می‌گذارند و سرعت رشدشان چگونه است. این اطلاعات می‌تواند برای شروع کمک بسزایی به شما بکند.

مقاله مرتبط  راهنمای جامع استفاده از هشتگ در اینستاگرام در سال 2024

در هنگام بررسی رقبا، به این مسئله نیز دقت که به نظرتان به چه مواردی توجه نکرده‌اند یا این که از چه فرصت‌هایی استفاده نکرده‌اند. استفاده از این نکات می‌تواند به یکتا شدن کسب و کار شما و برجسته شدن آن نسبت به بقیه کمک کند.

۴. ایجاد تقویم محتوایی

ایجاد یک تقویم محتوایی می‌تواند به مدیریت اینستاگرام شما کمک شایانی کند. در تقویم محتوایی، شما نوع پست‌ها، کپشن‌ها، هشتگ‌ها و زمان انتشار آن‌ها را مشخص می‌کنید.

همچنین در این تقویم می‌توانید رویدادهای کلیدی را مشخص کنید. مثلاً تاریخ عرضه محصول جدید یا عرضه پیشنهادهای ویژه. با استفاده از تقویم محتوایی شما یک برنامه بلند مدت برای موفقیت خواهید داشت.

۵. حفظ پیوستگی در اینستاگرام

انتشار محتواهای از هم گسیخته باعث سردرگمی مخاطبان و ریزش محتوا می‌شود. برای این جلوگیری از وقوع این مشکل، باید یک پیوستگی محتوایی و بصری در اکانت شما وجود داشته باشد.

به طور مثال پست‌ها و استوری‌های شما باید دسته بندی داشته باشند و در چارچوب همان دسته‌بندی‌ها منتشر شوند. همچنین طراحی گرافیکی پست‌ها باید به گونه‌ای باشد که پیوستگی صفحه حفظ شود. به طوری که وقتی صفحه‌ی پروفایل را باز می‌کنیم، یکدستی تصاویر حس شود. مثال این موضوع می‌تواند صفحات برند فارد و هژیرتک در اینستاگرام باشد.

۶. بالا بردن تعداد فالوورها

بالا بردن تعداد فالوورهای یک صفحه، کاری زمان‌بر و طاقت‌فرسا است. در این جا ممکن است وسوسه شوید و بخواهید فالوور بخرید. اما هرگز نباید این کار را انجام دهید. خریدن فالوور با بالا بردن درگیری یا engagement صفحه شما کمکی نمی‌کند. ضمن این که اینستاگرام اخیراً شروع به پاک کردن فالوورهای خریداری شده کرده و دیگر خریدن فالوور جواب نمی‌دهد.

کارهایی که برای افزایش فالوور می‌توانید انجام دهید:

  • اطمینان حاصل کنید که نام کاربری صفحه‌تان قابل شناسایی و قابل پیدا شدن از طریق جست وجو است.
  • بیوی خود را تکمیل کنید. بیو در پروفایل آخرین چیزی است که کاربر قبل از فالو کردن آن را می‌بیند.
  • پیش از شروع کار رسمی صفحه، بهتر است ۱۰ تا ۱۵ پست با کیفیت در آن قرار دهید و سپس آن را به مردم معرفی کنید.
  • اکانت‌های مشابه با اکانت خود را فالو کنید. به اینستاگرام به چشم یک جامعه نگاه کنید. در این جامعه برای این که شناخته شوید، باید با افراد شبیه خود ارتباط برقرار کنید و در بحث‌ها نیز شرکت کنید. این گونه افراد شما را پیدا و فالو می‌کنند.
  • با دیگر اکانت‌ها تعامل داشته باشید. کامنت بگذارید و در بحث‌ها و صحبت‌ها شرکت کنید.
  • بقیه را تشویق کنید که محتوایتان را به اشتراک بگذارند. ضمن این که برگزاری مسابقه و چالش نیز می‌تواند موثر باشد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه

ما را دنبال کنید

از ما بپرسید!

اگر در مورد خدمات محتوایی آژانس نیم‌فاصله سوالی دارید می‌توانید با پر کردن فرم زیر از مشاوره رایگان بهره‌مند شوید.

بایگانی‌ها