امروزه بازاریابی و فروش در اینستاگرام با هدف سودآوری، تبدیل به یک ضرورت شده است و نمیتوان آن را دستکم گرفت. کافی است در نظر بگیرید که روزانه بیش از ۵۰۰ میلیون کاربر از این شبکه اجتماعی استفاده میکنند و احتمالا پنجاه درصد این افراد حداقل یک آنلاین شاپ را دنبال میکنند. بنابراین اگر قصد دارید در فروش از رقبای بیشمار خود پیشی بگیرید، بهتر است در مسیر ساخت آنلاین شاپ در اینستاگرام قدم بردارید و کار خود را شروع کنید. اگر چیزی درباره راهاندازی آنلاین شاپ نمیدانید، این مقاله از اژانس تولید محتوای نیمفاصله با ارائه مراحل ساخت فروشگاه اینستاگرامی، به خوبی شما را در این مسیر راهنمایی خواهد کرد.
آنلاین شاپ چیست؟
بهتر است قبل از اینکه روش راهاندازی آنلاین شاپ در اینستاگرام را آموزش دهیم، ابتدا تعریف مشترکی از این مفهوم داشته باشیم. آنلاین شاپ (Online shop) در واقع نوعی فروشگاه آنلاین است که امکان خرید الکترونیکی یا آنلاین محصولات یا خدمات مختلف را برای کاربران فراهم میکند. چیزی که خرید آنلاین را از بقیه روشهای خرید متمایز میکند این است که شما میتوانید بدون اینکه از درب منزل خارج شوید، محصول یا خدمت موردنظرتان را انتخاب کرده، هزینه مربوط به آن را پرداخت کنید و در درب خانه خود تحویل بگیرید. امروزه با پیشرفت روزافزون تکنولوژی، تقریبا میتوان هر چیزی را از طریق آنلاین شاپها خریداری کرد.
آنلاین شاپ در اینستاگرام
با توجه به اینکه طرفداران خرید اینترنتی روزبهروز افزایش پیدا کرده، بسترهای مختلفی برای فروش محصولات و خدمات بهصورت آنلاین ایجاد شده است که اینستاگرام یکی از همین موارد است. بسیاری از کاربران اینستاگرام، فروشگاههای اینترنتی و برندهای معتبر با ساخت یک اکانت کاری، کسبوکار آنلاین خود را در اینستاگرام راهاندازی میکنند و از این طریق خدمات و محصولات مختلفی به دیگران ارائه میدهند.
مراحل راهاندازی آنلاین شاپ در اینستاگرام
راهاندازی یک فروشگاه اینستاگرامی ساده است اما کاری نیست که یک شبه به نتیجه برسد و نیاز به فعالیت دائمی دارد. در این بخش مراحل اولیه برای ساخت آنلاین شاپ در اینستاگرام را معرفی میکنیم:
۱. ایده اولیه کسبوکار
اولین قدم برای ساخت آنلاین شاپ در اینستاگرام، انتخاب حوزه کسبوکار است. شما باید یک طرح یا ایده اولیه داشته باشید و نقشه پیشرفت فعالیت خود را بر اساس آن بچینید. حوزه فعالیت فروشگاه آنلاین اینستاگرامی باید مناسب فضای این شبکه اجتماعی باشد تا بازخورد خوبی بگیرد. آنلاین شاپ اینستاگرامی شما میتواند ارائهدهنده خدمات یا محصولاتی مثل آشپزی، آرایشگری، آموزش، فروش لباس، کتاب، لوازم منزل و… باشد. در این مرحله بازار حوزه کاری موردنظرتان را به همراه عملکرد رقبا مورد بررسی قرار دهید و همزمان سعی کنید آموزش ببینید تا تخصص و فوتوفن کار را یاد بگیرید.
۲. انتخاب اسم برای آنلاین شاپ و ساخت حساب کاربری
اسم پیج ایستاگرام، اولین چیزی است که مخاطبان در آنلاین شاپ اینستاگرامی با آن مواجه میشوند. اسمی که برای آنلاین شاپ انتخاب میکنید بهتر است کوتاه، مرتبط با حوزه کاری و خلاقانه باشد تا بهراحتی در ذهن مخاطبان بماند. البته اگر وبسایت یا فروشگاهی دارید و به فکر گسترش فعالیت در اینستاگرام هستید، بهتر است از همان اسم فروشگاه خود استفاده کنید زیرا شناختهشدهتر است و اعتماد بیشتری جلب میکند.
پس از انتخاب اسم، اپلیکیشن اینستاگرام را به صورت رایگان روی گوشی خود نصب کنید. سپس با استفاده از شماره تلفن، اسمی که انتخاب کردهاید و انتخاب رمز عبور، عضو این شبکه اجتماعی شوید تا فعالیت خود را آغاز کنید.
۳. تکمیل بایو در پیج
پس از اسم آنلاین شاپ، دومین چیزی که مورد توجه مخاطب قرار میگیرد توضیحات مربوط به بخش Bio است. طبیعتا هیچکس حاضر نیست پول خود را در یک فروشگاه آنلاین بینامونشان خرج کند. هرچه اعتبار آنلاین شاپ در اینستاگرام بیشتر باشد، مخاطب راحتتر به پیج اعتماد میکند. برای جلب اعتماد مشتری سعی کنید در قسمت بایو توضیحات کوتاه و دقیقی درباره حوزه فعالیت آنلاین شاپ و راههای ارتباطی مختلف مثل تلفن، آدرس، آدرس ایمیل، آدرس سایت فروشگاه، لینک خرید مستقیم محصولات و… را ارائه دهید. این اطلاعات، اطمینان بیشتری به مخاطب شما میبخشد.
۴. جذب فالوور
بسیار از افراد، خرید فالوور را به آنلاین شاپها پیشنهاد میکنند اما واقعیت این است که خرید فالوور فعالیت پیج را به خطر میاندازد. حتما برای شما هم پیشآمده که به یک پیج با فالوورهای میلیونی سر میزنید اما تعداد لایک و کامنتهای آن خیلی کم هستند. این مورد یکی از نشانههای فالوورهای فیک است که در بلندمدت موجب مسدود شدن آنلاین شاپ در اینستاگرام میشود و در مخاطب ذهنیت منفی ایجاد میکند.
پیشنهاد ما به شما این است که برای جذب مخاطب در شبکههای اجتماعی مختلف، صفحات شخصی خود و آشنایان، آنلاین شاپ را معرفی کنید تا فالوورهای واقعی به پیج شما اضافه شوند. اگر وبسایت یا فروشگاه حضوری دارید، میتوانید با اختصاص کد تخفیف به خریدهای اینستاگرامی، مشتریان خود را به سمت پیج هدایت کنید.
افزایش فالوور از طریق هشتگگذاری صحیح، ارائه محتوای درست، تبلیغات بهجا و برگزاری مسابقات و ارائه تخفیفات اینستاگرامی بهمرور زمان اتفاق میافتد. اگر فعالیت شما اصولی باشد و خدمات درستی به مخاطب ارائه کنید، کمکم تعداد فالوورهای شما افزایش پیدا میکند و نیازی به خرید فالوور نخواهد بود.
۵. تبلیغات
تبلیغات یکی از رایجترین روشهای افزایش فالوور آنلاین شاپ در اینستاگرام است اما مرز بین سود و زیان این کار بسیار باریک است. اگر پیجتان بهتازگی فعالیت خود را شروع کرده، احتمالا محصولات و تصاویر آن کامل نیست و اطلاعات دقیقی در آن وجود ندارد. در چنین شرایطی اگر مخاطب از طریق تبلیغات وارد پیج شما شود، چیز جالبی نخواهد دید و بهراحتی آنلاین شاپ شما را ترک میکند. در این حالت، هزینه کردن برای تبلیغات چیزی جز ضرر برای شما نخواهد بود.
به نظر شما چه زمانی برای تبلیغ آنلاین شاپ در اینستاگرام مناسب است؟ زمانیکه قالب پیج و استراتژی فعالیت مشخص شد، محتوای مناسب، تصاویر محصولات و خدمات و شرایط ارائه آنها به بهترین نحو مهیا شد، بهترین وقت برای تبلیغات است. در این شرایط مخاطب تجربه بهترین از آنلاین شاپ شما خواهد داشت و امکان بازگشت مجدد او به پیج شما وجود دارد.
۶. تصاویر و ویدیوهای باکیفیت
عکس و فیلمهای باکیفیت را به صورت هدفمند در اینستاگرام منتشر کنید. توجه داشته باشید که قالب کلی پیج شما باید با نوع فعالیت و سلیقه مخاطب در یک راستا باشد. مثلا اگر مخاطب کودکان هستند، بهتر است از تصاویر رنگارنگ با شکلهای کارتونی استفاده کنید. بهطورکلی سعی کنید از تصاویر زیبا، ساده و در عینحال جذاب استفاده کنید، ویدیوهای خلاقانه و مفید منتشر کنید و با توجه به حوزه کاری خود، مطالب آموزشی، مفید یا سرگرمکننده ارائه کنید.
مهم است که فعالیت پیج در زمانبندی و با برنامه مشخصی انجام شود، بنابراین شما باید یک تقویم محتوایی دقیق برای انتشار پستهای اینستاگرام داشته باشید، پست و استوریهای بیربط نداشته باشید و از انتشار مطالب تکراری و کپیشده خودداری کنید. پستهای شما باید خلاقانه و انحصارا توسط خودتان تهیه شده باشند تا از شما را از دیگران متمایز کنند.
۷. کپشن
بخش Caption یا توضیحات را سرسری تکمیل نکنید. محتوایی که زیر هر پست درج میشود باید کوتاه، با لحن دوستانه و کامل باشد. این توضیحات ممکن است در موقعیتهای مختلف، مخاطب را به خرید تشویق کنند، توضیحات بهتری از محصول یا خدمت و قیمت آن ارائه کنند و یا با طرح پرسش به تعامل بیشتر با مخاطب کمک کنند.
۸. هشتگگذاری
یکی از ویژگیهای اینستاگرام، قابلیت جستجو از طریق هشتگ است. اگر شما کلمه کلیدی خود را پس از علامت # قرار دهید، پست شما در جستجوی این کلمه به کاربران نمایش داده میشود. سعی کنید تعداد محدودی از کلمات کلیدی مرتبط به آنلاین شاپ و پست خود را در قسمت توضیحات درج کنید. توجه داشته باشید که تکرار هشتگ موجب مسدود شدن اکانت میشود و نباید در این کار زیادهروی کنید.
۹. تعامل با مخاطب و پاسخ به کامنتها
یکی از مهمترین راههای موفقیت آنلاین شاپ در اینستاگرام، تعامل با مخاطب است. طبیعتا مخاطبان از اینکه مورد توجه قرار بگیرند لذت میبرند. شما باید به خریداران نشان دهید که همواره به نظرات و انتقادات آنها توجه میکنید. سعی کنید کامنتها را دوستانه پاسخ دهید، پیامهای دایرکت را بهموقع و با راهنماییهای کامل جواب دهید تا مشتریان به شما اعتماد کنند.
راه میانبری برای موفقیت آنلاین شاپ در اینستاگرام
در دنیای که اکثر مردم در گوشیهای خود زندگی میکنند و قید خرید حضوری را زدهاند، بهترین راه برای کسب درآمد و پیشرفت، ساخت یک فروشگاه آنلاین در اینستاگرام است. همانطور که توضیح دادیم، ساخت آنلاین شاپ در اینستاگرام کار سادهای است اما نیازمند زمان، برنامهریزی دقیق و تخصص است تا در طولانیمدت به نتیجه و سوددهی برسد.
اگر به فکر راهاندازی یک آنلاین شاپ در اینستاگرام هستید اما نمیدانید از کجا شروع کنید یا زمان کافی برای رسیدگی به آن را ندارید، میتوانید از آژانس تولید محتوای نیمفاصله کمک بگیرید. آژانس تولید محتوای نیمفاصله با تجربه و تخصصی که در زمینه ارائه خدمات تولید محتوای دیجیتال دارد، روایت داستان کسبوکار شما را به عهده میگیرد. این تیم با تولید محتوای متنی، تصویری، گرافیکی و ویدیویی به درستی شبکه اجتماعی را مدیریت کرده و آنلاین شاپ شما را از سایر رقبا متمایز میکند.