راهنمای رفع مشکل اکشن بلاک در اینستاگرام

اکشن بلاک اینستاگرام

اکشن بلاک شدن یکی از مشکلات معمولی است که برای کاربران اینستاگرام پیش می‌آید. شما که در حال خواندن این مقاله هستید هم احتمالاً به این مشکل دچار شده‌اید و دنبال رفع آن هستید.

اینستاگرام یکی از محبوب‌ترین و فراگیرترین شبکه‌های اجتماعی در دنیاست. اینستاگرام برای ادارهٔ بهتر پلتفرم خود دارای یک سری قوانین است. کاربران اینستاگرام موظف به اجرای این قوانین هستند و همهٔ آن‌ها پیش از عضویت نیز این قوانین را پذیرفته‌اند. به خاطر همین برخی کاربرها به خاطر اشتباهاتی که انجام می‌دهند، اکشن بلاک می‌شود. دلیل آن این است که آن‌ها از این قوانین تخطی کرده‌اند. مانند هر قانون دیگری، در اینستاگرام نیز ندانستن قانون به معنای مصون ماندن از جریمه نیست.

سریع‌ترین راه رفع اکشن بلاک

سریع‌ترین و بهترین راه برای رفع اکشن بلاک در اینستاگرام، عدم استفاده از پلتفرم به مدت کوتاه (چند روز) است. مرحلهٔ بعدی، برداشتن تمام سرویس‌های اتوماسیون (اعم از بات و غیره) از روی اکانت است. در نهایت هم می‌توانید درخواستی برای بخش Instagram Help بنویسید و بگویید که اکانتتان به اشتباه اکشن بلاک شده یا این که متوجه تخطی خود شده‌اید و تکرار نخواهد شد. این اقدامات باعث رفع اکشن بلاک خواهد شد.

معمولاً بار اولی که اکشن بلاک می‌شوید، این مشکل خود به خود تا حداکثر ۲۴ ساعت رفع می‌شود. بار بعدی ممکن است تا ۷۲ ساعت طول بکشد و همینطور دفعات بعدی، هر بار طول زمان آن بیشتر خواهد شد. حتی مواردی از ۳۰ روز اکشن بلاک بودن نیز مشاهده شده است.

اکشن بلاک چیست؟

اکشن بلاک اینستاگرام

اساساً اکشن بلاک به معنای جریمهٔ کاربرانی است که از قوانین و گایدلاین‌های اینستاگرام تخطی کرده‌اند. زمانی که یک کاربر اکشن بلاک می‌شود، دیگر نمی‌تواند پستی را لایک کند، کامنت بگذارد یا اکانت جدیدی را فالو کند. اما می‌تواند استوری‌ها و پست‌ها را ببینید و دایرکت بدهد.

به نظر می‌رسد این کارِ اینستاگرام، راهی برای مقابله با فعالیت‌های بات‌ها در آن است. چرا که معمولاً فعالیت‌هایی باعث اکشن بلاک شدن می‌شود که شبیه رفتارِ انسان نیست: مثلاً لایک کردن یا فالو کردن فله‌ای.

برخی کاربران سعی می‌کنند تا با فالو کردن جمع زیادی از کاربران، سپس بک گرفتن و آنفالو کردن، اقدام به افزایش فالوورهای خود کنند. همچنین برخی از آن‌ها تا جایی که بتوانند اقدام به کامنت گذاشتن بر روی پست‌های مختلف می‌کنند. این رفتارها مخالف قوانین اینستاگرام است. اینستاگرام تا جایی که بتواند جلوی فعالیت اکانت‌هایی که اسپم می‌کنند را می‌گیرد.

همچنین یک دلیل دیگر که احتمالاً فقط مخصوص ایرانیان است، استفاده از وی‌پی‌ان است. استفاده از وی‌پی‌ان و عوض شدن آی‌پی به صورت مرتب، می‌تواند باعث شود تا اینستاگرام به شما مشکوک شود و شما را موقتاً اکشن بلاک کند.

این کار اینستاگرام موقتی است و کاربر هر باری که بخواهد فعالیتی مثل لایک، کامنت یا فالو انجام دهد، با پیامی که تصویرش را در بالا دیدید مواجه می‌شود. اگر با تصویر بالا مواجه مواجه شدید، احتمالاً دلیلش این است که یکی از کارهای اشتباهی که ذکر کردیم را انجام داده‌اید.

نکتهٔ منفی این موضوع این است که اینستاگرام این کار را به صورت اتوماتیک انجام می‌دهد. یعنی بات‌های اینستا تصمیم می‌گیرند که شما از قوانین تخطی کرده‌اید یا خیر. نکتهٔ منفی دیگر این است که اینستاگرام هیچ اخطاری به شما نمی‌دهد. همچنین بعد از اکشن بلاک شدن، هیچ دلیل خاصی برای آن به شما ارائه نمی‌کند.

انواع اکشن‌بلاک

اکشن‌بلاک موقت

معمولاً همهٔ اکشن بلاک‌ها موقت هستند و اگر اتفاق خاصی نیفتد بین ۲۴ تا ۷۲ ساعت بعد از وقوع، رفع می‌شوند. دلیل آن همان طور که پیشتر نیز اشاره کردیم می‌تواند انجام اعمال منافی قوانین اینستاگرام باشد مثل لایک، کامنت و فالوی فله‌ای. به خاطر این کارها، اینستاگرام شما را موقتاً جریمه می‌کند. در صورت تکرار، دفعات بعدی اکشن بلاکِ طولانی‌تری در انتظارتان خواهد بود.

مقاله مرتبط  چگونه در اینستاگرام آنلاین شاپ راه‌اندازی کنیم؟

اکشن‌بلاک موقت با تاریخ انقضا

در این نوعِ خاص از اکشن بلاک، اینستاگرام در پیام خود تاریخی نیز برای رفع اکشن بلاک به شما می‌گوید. مثلاً می‌گوید که تا ۲۳ ساعت یا ۲۹ روز دیگر این مسئله برطرف خواهد شد. (بازهٔ رفع اکشن بلاکی معمولاً بین همین ۲۴ ساعت تا ۳۰ روز است).

اکشن‌بلاک دائم

البته بهتر است به جای اکشن بلاک دائم، از لفظ بن شدن استفاده کنیم. اگر شما چندین و چندبار به صورت موقت اکشن بلاک شوید و به تخطی از قوانین اینستاگرام ادامه دهید، اکانت شما به صورت دائمی بن خواهد شد و شما دیگر قادر نخواهید بود تا از اکانت خود استفاده نمایید. چنین اتفاقی معمولاً قابل برگشت نیست. پس توصیهٔ ما این است که حتماً در استفاده از اینستاگرام به قوانین آن دقت کنید و در صورتی که اکشن بلاک شدید، دقت کنید که اشتباهات مربوطه را تکرار نکنید.

دلایل بلاک شدن توسط اینستاگرام

۱. اتوماسیون یا شبه اتوماسیون بودن اکانت

ساخت اکانت اینستاگرامی به وسیله برنامه‌های کامپیوتری، ربات‌ها، اسکریپت و چیزهایی شبیه به این، طبق قوانین اینستاگرام ممنوع است. البته اتوماسیون یا خودکارسازی فعالیت‌های اکانت اینستاگرام، اگر به شکل درست انجام شود، غیر قابل ردیابی است. معمولاً زمانی خودکار یا ربات بودن اکانت شما مشخص می‌شود که دائماً و با کمیت زیاد، فعالیت‌های تکراری انجام دهید.

ضمن این که شبه اتوماسیون بودن اکانت نیز می‌تواند منجر به بلاک شدن آن شود. لزومی ندارد که حتماً یک بات پشت اکانت باشد. فعالیت‌های یک انسان نیز می‌تواند شبیه به ربات باشد و در نتیجه اکانت بلاک می‌شود.

۲. استفاده از آی‌پی‌ها و یا دستگاه‌های مختلف

اگر با آی‌پی‌های مختلف به اکانت اینستاگرام خود وارد شوید و نتوانید به وسیلهٔ پیامک یا ایمیل هویت خود را تأیید کنید، اکانت شما بلاک خواهد شد. دلیلش این است که اینستاگرام تصور می‌کند که اکانت شما هک شده و برای حفظ امنیت شما، جلوی فعالیت اکانت را می‌گیرد.

این مشکل خصوصاً در بین کاربران ایرانی بسیار معمول است. چرا که بیشتر آن‌ها از وی‌پی‌ان استفاده می‌کنند و ناخواسته آی‌پی مورد استفاده‌شان تغییر می‌کند.

۳. شکایت کاربران

اگر تعداد زیادی از کاربران، اکانت شما را به عنوان اکانت مشکوک یا خطرناک به اینستاگرام گزارش کنند، اکانت شما بلاک خواهد شد.

دلیل این کار می‌تواند متفاوت باشد. ولی معمولاً اکانت‌های اینستاگرام به خاطر انتشار محتوای نامناسب یا توهین، توسط کاربران ریپورت می‌شود.

۴. اسپم کامنت و دایرکت

اگر تعداد زیادی دایرکت بفرستید یا به صورت فله‌ای کامنت گذاری کنید (و یا هر فعالیت اسپمی دیگر)، اکانت شما بلاک خواهد شد و جلوی فعالیت‌های شما گرفته می‌شود.

این اتفاق می‌تواند برای اکانت‌های مختلفی بیفتد. ولی بیشتر اکانت‌هایی که با استفاده از اتوماسیون (بات) اقدام به ارسال دایرکت یا فالو کردن می‌کنند، دچار این مشکل می‌شوند.

۵. عدم رعایت کپی رایت

عدم رعایت کپی رایت و استفاده از آثاری که حقوق ثبت شده دارند، می‌تواند منجر به بلاک شدن شود. تمام عکس‌ها و ویدئوهایی که بر روی اکانت خود می‌گذارید، باید متعلق به خودتان باشد یا این که اجازهٔ صاحب اثر را داشته باشد. همچنین اگر بخواهید از اثر یکی از کاربران اینستاگرام استفاده کنید، بهتر است که اکانت خودش را نیز تگ کنید و ذکر کنید که اثر متعلق به اوست.

مقاله مرتبط  آموزش بازیابی رمز اینستاگرام بدون نیاز به شماره موبایل

با این حال اگر بخواهید از یک اثر، استفادهٔ تبلیغاتی کنید، باید حتماً از صاحب اثر اجازه بگیرید. اگر شما محتوایی را بدون اجازهٔ صاحب اثر منتشر کنید، اینستاگرام آن پست را حذف خواهد کرد.

ضمن این که جریمه‌های بیشتر نیز می‌تواند شامل حال شما شود: شامل اکشن بلاک و بن شدن اکانت.

راه‌های برطرف کردن اکشن بلاک اینستاگرام

همان طور که در ابتدا گفتیم، بهترین راه برای رفع اکشن بلاکی، صبر است. صبر کنید و این مشکل خود به خود حل خواهد شد. ضمن این که نباید اشتباهاتی که باعث بلاک شدنتان شده را تکرار کنید. اما به هر حال ممکن است شما امکان صبر کردن نداشته باشید و بخواهید از اکانت اینستاگرامتان استفاده کنید. راه‌هایی که در ادامه آمده، برای رفع اکشن بلاکی پیشنهاد شده‌اند. که البته همهٔ آن‌ها لزوماً جواب نمی‌دهند. اما هر کدام در برخی کیس‌ها جواب داده‌اند و امتحان کردنشان بی‌ضرر است.

۱. تعویض دستگاه مورد استفاده و نت

این امکان وجود دارد که اینستاگرام صرفاً دستگاه مورد استفادهٔ شما را بلاک کرده باشد. پس با یک دستگاه دیگر وارد اکانت خود شوید. همچنین نت مورد استفادهٔ خود را از وای‌فای به نت دیتا تغییر دهید. چرا که ممکن است آی‌پی شما نیز بلاک شده باشد.

۲. پاک کردن اپ‌های ثالث

استفاده از اپ‌های ثالث می‌تواند منجر به بلاک شدن شما در اینستاگرام شود. اپ‌هایی مثل آنفالویاب یا دانلودکنندهٔ پست‌ها که این روزها زیاد دیده می‌شود. به چنین اپ‌هایی اپ ثالث گفته می‌شود.

برخی از این اپ‌ها محدودیت‌های اینستاگرام را نادیده می‌گیرند و همین موجب می‌شود تا اینستاگرام اکانت‌هایی که از آن‌ها استفاده می‌کنند را بلاک کند.

۳. لینک کردن پروفایل فیس بوک به اینستاگرام

یکی از راه‌های اثبات این که اکانت شما در دست یک انسان است، این است که پروفایل فیس بوک خود را به اینستاگرام خود پیوند دهید یا اصطلاحاً لینک کنید. چنین کاری درجهٔ اعتماد اینستاگرام را به شما بالاتر می‌برد و احتمال زیادی وجود دارد که اکشن بلاکی اکانت شما در کمتر از ۲۴ ساعت برطرف شود.

۴. خروج از اینستاگرام به مدت ۴۸ ساعت

بعد از اکشن بلاک شدن در اینستاگرام، به هر حال رفع آن مدتی طول می‌کشد. پیشنهاد می‌شود که حداقل ۴۸ ساعت به اینستاگرام وارد نشوید تا سیستم بتواند تشخیص دهد که شما بات نیستید. بعد از طی این مدت، احتمال زیادی وجود دارد که اکشن بلاکی شما رفع شده باشد.

۵. گزارش دادن به اینستاگرام

اگر فکر می‌کنید که کار اشتباهی انجام نداده‌اید و به اشتباه توسط اینستاگرام اکشن بلاک شده‌اید، بهتر است مستقیماً به خود اینستا گزارش دهید. یک ریپورت برای اینستاگرام بفرستید و صادقانه توضیح دهید که دلیلی برای بلاک شدن شما وجود ندارد و احتمالاً اشتباهی رخ داده است.

اینستاگرام معمولاً گزارش‌های ارسالی را بررسی می‌کند و اگر تشخیص دهند که اکانت شما به اشتباه بلاک شده، به سرعت آن را رفع خواهند کرد.

برای ارسال گزارش به اینستاگرام کافی است تا به بخش تنظیمات (Setting) بروید و سپس آخرین گزینه یعنی Support را انتخاب و بعد گزینهٔ Report a Problem را انتخاب نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه

ما را دنبال کنید

از ما بپرسید!

اگر در مورد خدمات محتوایی آژانس نیم‌فاصله سوالی دارید می‌توانید با پر کردن فرم زیر از مشاوره رایگان بهره‌مند شوید.

بایگانی‌ها