اگر از نوشتن، تعیین استراتژی و ترویج محتواهای دیجیتال لذت میبرید، داشتن یک شغل در حیطه بازاریابی محتوا میتواند برای شما مناسب باشد. ورود به بازاریابی محتوا میتواند مزایای فراوانی برای شما داشته باشد. در این مقاله آموزشی سعی میکنیم تا به شما روش ورود به این بازار را توضیح دهیم. خصوصاً اگر هیچ تجربهای در این زمینه ندارید، پیشنهاد میکنیم که حتماً این مقاله را بخوانید.
در این نوشتار به شما آموزش میدهیم که چگونه میتوانید مهارتهای خود را برای ورود به بازاریابی محتوا پرورش دهید و این که چه مسیری در پیش رو دارید.
مزایای ورود به بازاریابی محتوا چیست؟
داشتن یک شغل در زمینه بازاریابی محتوا به دلایل گوناگونی دارای جذابیت است. در این بخش به این دلایل میپردازیم.
یک صنعت در حال رشد است
بله درست خواندید. بازاریابی و محتوا یک صنعت محسوب میشوند: صنعت محتوا. این صنعت روز به روز رشد بیشتری میکند چرا که تأثیرگذار است. یعنی استفاده از بازاریابی محتوا در کسبوکارها جواب داده. و هر روز تعداد بیشتری از کسبوکار به استفاده از این نوع بازاریابی روی میآورند. گزارشی از هاباسپات نشان میدهد که بازاریابی محتوا، ۱۳ برابر بیشتر از استراتژیهای دیگر احتمال دارد که شما را به سودرسانی برساند.
همین گزارش میگوید که ۷۰ درصد از کمپانیها گفتهاند که به صورت فعال در این نوع بازاریابی سرمایهگذاری میکنند. همچنین ۶۰ درصد از آنها نیز گفتهاند که بازاریابی محتوا برایشان بسیار مهم یا فوق العاده مهم است.
درآمد خوب و ثابتی دارد
کارشناسان تولید محتوا در همهی سطوح معمولاً درآمد قابل قبول و تضمین شدهای دارند. چرا که استفاده از بازاریابی محتوا معمولاً سود خوبی را نصیب کمپانی میکند و آنهایی که در این سودآوری سهم داشتهاند، در این سود نیز شریک خواهند شد.
کسب مهارتهای مختلف
به واسطهی داشتن یک شغل در زمینه بازارایابی محتوا میتوانید مهارتهای بسیار متعدد و متنوعی کسب کنید. این مهارتها شامل موارد زیر است:
- مهارتهای نوشتاری و نوشتن
- مهارتهای تحقیقی
- مهارتهای سئو یا بهینهسازی برای موتورهای جستوجو
- مهارتهای تعیین استراتژی
- مهارتهای بازاریابی و تبلیغ و ترویج
تمامی این مهارتها در تمامی زمینههای دیجیتال مارکتینگ، کارآمد هستند. به این ترتیب شما به یک گزینه کاملاً قابل اتکا برای فعالیت در موقعیتهای دیجیتال مارکتینگ نیز تبدیل خواهید شد.
نقشه راه ورود به بازاریابی محتوا
شما بعد از ورود به بازاریابی محتوا، معمولاً دارای سطوح زیر خواهید بود. از ابتداییترین سطح شروع میکنید و سپس با کسب تجربه و مهارتهای بیشتر به سطوح بالاتر میروید:
- تولیدکننده محتوا: در زمینههای مختلف و با موضوعات مختلف، محتوا تولید میکنید.
- بازاریاب محتوا: علاوه بر تولید محتوا، محتواهای دیگران را نیز ویراستاری میکنید و کمپینهای بازاریابی محتوا را مدیریت میکنید.
- استراتژیست محتوا: استراتژیهای بازاریابی محتوا را تعیین میکنید. معمولاً در این مرحله مسئولیت و سرپرستی یک تیم متشکل از متخصصین تولید محتوا را بر عهده دارید.
- مدیر بازاریابی محتوا: در این سطح مسئولیت کنترل و سرپرستی استراتژیهای محتوا را به صورت کلی بر عهده میگیرید.
- سرپرست بازاریابی محتوا: کمپانیهای بزرگ معمولاً دارای یک سرپرست بازاریابی محتوا هستند که فعالیتهای کمپانی در راستای تولید محتواهای تبلیغاتی را اداره میکنند و بر آن نظارت دارند.
نحوه وارد شدن به بازاریابی محتوا
مراحل ورود به بازاریابی محتوا را به ۱۰ مرحله تقسیم کردهایم. در این مراحل یک به یک به شما میگوییم که باید چه کارهایی انجام دهید و چه مهارتهایی را کسب کنید تا بتوانید نهایتاً به عنوان یک کارشناس یا تولیدکننده محتوا استخدام شوید.
۱. با نحوه کار در بازاریابی محتوا آشنا شوید
اولین مرحله برای ورود به این نوع بازاریابی، فهمیدن این موضوع است که بازاریابی محتوا دقیقاً چگونه کار میکند. به صورت خلاصه، بازاریابی محتوا نوعی بازاریابی است که در آن برای تولید محتوای مفید برای مخاطبان هدفمند، برنامهریزی میشود و در نهایت این برنامهها اجرایی میشوند.
همه چیز با تعیین استراتژی آغاز میشود. استراتژی مشخص میکند که مسیر شما چیست. و در این مسیر از چه ابزارهایی استفاده میکنید. در این مسیر معمولاً از روشهای سئوسازی مطالب و شبکههای اجتماعی برای انتشار و ترویج محتوا استفاده میشود.
۲. توسعه مهارتهای نوشتاری
بعد از این که فهمیدید بازاریابی محتوا چگونه کار میکند، نوبت به توسعه مهارتهای نوشتاریتان میرسد. به عنوان یک بازاریاب محتوا، شما قرار است تا چیزهای خیلی زیادی بنویسید. قرار است تا بیشتر وقت خود را صرف نوشتن کنید.
کار خود را با خواندن کتابهایی در مورد نوشتن آغاز کنید. تا جایی که میتوانید کتاب بخوانید. با روشهای نوشتن، لحنهای مختلف آشنا شوید و دایره واژگان خود را گسترش دهید. بعد از مدتی خودتان هم شروع به نوشتن کنید. سعی کنید تا متون نویسندگان مورد علاقهتان را تحلیل کنید و از آنها در کارهای خود الهام بگیرید.
در عین حال باید آموختن کپی رایتینگ را هم آغاز کنید. یعنی باید یاد بگیرید که چگونه میتوانید با نوشتن، مخاطبان را ترغیب به انجام دادن کاری کنید. در این زمینه نیز کتابهای مفید بسیاری وجود دارد که مطالعه آنها توصیه میشود.
۳. شرکت در دورههای بازاریابی
شرکت در دورههای بازاریابی و دریافت مدرک، میتواند به آینده کاری شما کمک زیادی کند. با شرکت در دورههای خوب، مهارتهای شما در بازاریابی محتوا از جمله نوشتن محتوا، کپی رایتینگ، تغیین استراتژی، سئو و ترویج محتوا بیشتر میشود.
۴. یک وبلاگ راهاندازی کنید
وبلاگ نویسی یکی از بهترین راههای توسعه مهارتهای تولید محتواست. میتوانید یک وبلاگ راهاندازی کنید و در آن از تجارب خود بنویسید. یا در مورد مباحث جدیدی که یاد میگیرید بنویسید. فرقی نمیکند. وبلاگ شما هر موضوعی میتواند داشته باشد. مهم این است که بنویسید و از آموختههای خود در نوشتن استفاده کنید. ضمن این که سعی کنید تا برای نوشتارهای خود مخاطب پیدا کنید. یعنی سعی کنید تا در مورد چیزهایی بنویسید که مخاطب دارد و از طریق سئو، مخاطبان خود را پیدا کنید. این کار تمرین بسیار خوبی برای آینده کاری شما خواهد بود.
۵. تحقیق در مورد کلمات کلیدی را یاد بگیرید
یکی از مهارتهای لازم برای سئو، توانایی تحقیق در مورد کلمات کلیدی است. سئو هم یکی از پایههای اصلی بازاریابی محتوا محسوب میشود.
از طریق تحقیق در مورد کلمات کلیدی، شما به شناخت خوبی از بازار هدف خود میرسید. میفهمید که مردم بیشتر در مورد چه موضوعاتی جستوجو میکنند. و در این جستوجوها بیشتر دنبال چه نوع محتواهایی هستند. از این طریق متوجه میشوید که بهتر است چه نوع محتوایی تولید کنید.
۶. تقویت مهارتهای تحقیقی
بعد از تقویت مهارتهای خود در زمینه کلمات کلیدی، باید مهارت خود در زمینه تحقیق به صورت کلی را نیز تقویت نمایید. تحقیق یکی از مراحل مهم در تولید محتواست. از طریق آن اطلاعات لازم برای نوشتن را به دست میآورید.
باید قادر باشید تا منابع باکیفیت و خوب را از منابع بد تشخیص دهید. در این کار، ممکن است برخی مواقع راجع به چیزهایی بنویسید که در آنها تخصص ندارید. بنابراین باید به منابع اعتماد کنید. به همین خاطر، پیدا کردن منبع معتبر اهمیت زیادی دارد.
۷. یادگیری انواع محتوا
به عنوان یک کارشناس محتوا، باید انواع محتوای مختلفی تولید کنید. به همین خاطر بهتر است تا با انواع محتوا آشنایی داشته باشید. بدانید که هر کدام از انواع محتوا چه مزایایی دارد و کدام یک محبوب تر است. چرا که در هنگام کار کردن، گاهی باید در مورد نوع محتوا تصمیم بگیرید. و به این منظور باید با انواع محتوا و مزایای هر کدام آشنایی داشته باشید.
۸. حضور آنلاین مستمر داشته باشید
حضور آنلاین میتواند به شما در آینده در پیدا کردن یک شغل خوب کمک کند. پیش از این در مورد وبلاگ داشتن گفتیم. میتوانید برای خود یک وبسایت نیز بسازید. و در این وبسایت از یک طراحی جذاب استفاده کنید. همچنین میتوانید در شبکههای اجتماعی حضور فعال داشته باشید و از دستاوردهای خود رونمایی کنید یا به تولید محتوا و آموزش بپردازید.
۹. یک شغل تولید محتوا پیدا کنید
گفتیم که اولین سطح در بازارایابی محتوا، تولیدکننده بودن محتواست. یعنی فردی که فقط در مورد موضوعات مختلف مینویسد. شما هم باید کار خود را در همین سطح آغاز کنید. احتمالاً بتوانید کار خود را به عنوان یک کارآموز در یک شرکت شروع کنید.
همچنین میتوانید کار خود را به عنوان یک فریلنسر شروع کنید. و به صورت پروژهای کار تولید محتوا انجام دهید. اما شروع کار فریلنسنیگ بدون رزومه ممکن است کمی سخت باشد.
۱۰. رفتن به سطوح بالاتر بازاریابی محتوا
زمانی که بتوانید پای خود را در شغلی مربوط به محتوا باز کنید، راه رفتن به سطوح بالاتر در این حرفه برایتان هموارتر خواهد شد. در این مدت شما تجربه زیادی کسب میکنید. همچنین باید به یاد گرفتن ادامه دهید و سعی کنید از بالادستیهای خود چیزهای جدید یاد بگیرید. عطش مداوم برای یادگیری، شما را برای رساندن به سطوح بالاتر یاری میکند.
البته همچنان میتوانید کار خود را به عنوان یک فریلنسر ادامه دهید. اما رسیدن به موقعیتها و سطوح بالاتر در فریلنسینگ امکان پذیر نیست. در واقع شما برای این بتوانید به یک مدیر بازاریابی محتوا تبدیل شوید، حتماً باید در یک شرکت یا موسسه کار کنید.
به خاطر داشته باشید که یادگیری مداوم رمز موفقیت در این حرفه است. سعی کنید تا کارهای همکاران خود و آدمهای موفق در این زمینه را دنبال کنید و از آنها نیز چیزهای جدید یاد بگیرید. این مراحلی که گفته شد، خصوصاً در مورد خواندن کتاب، نباید متوقف شود. بلکه شما به سطوح بالاتر که رسیدید، باید این مراحل را با جدیت بیشتری ادامه دهید.