چگونه کیفیت محتوا را ارزیابی کنیم و آن را بهبود دهیم؟

کیفیت محتوا

کیفیت محتوا نقش بسیار مهمی در استراتژی کسب‌وکار آنلاین یا برندسازی دارد زیرا به طور مستقیم بر تعامل، اعتماد و وفاداری خواننده تاثیر می‌گذارد. علاوه بر این، محتوای باکیفیت، در رتبه بالاتری از گوگل قرار می‌گیرد و ترافیک ارگانیک بیشتری به سمت وبسایت شما جذب می‌شود. ارائه مداوم محتوای ارزشمند، خوانندگان شما را تشویق می‌کند تا محتوا را با دیگران به اشتراک بگذارند و افراد بیشتری را به وبسایت شما هدایت کنند.

اما در واقع ارزیابی کیفیت محتوا به چه معناست؟ چه عواملی بر کیفیت محتوا موثر هستند و چگونه می‌توان باکیفیت بودن محتوا را ارزیابی کرد؟

در این مقاله به این سوالات پاسخ کامل خواهیم داد تا بتوانید از ارزشمند بودن و باکیفیت بودن محتوای خود اطمینان حاصل کنید.

سنجش و ارزیابی کیفیت محتوا چیست؟

ارزیابی کیفیت محتوا شامل بررسی و تجزیه و تحلیل مطالب انتشاریافته است تا بتوان عملکرد آن‌ها را براساس معیارهای خاصی سنجید. این فرآیند به شما کمک می‌کند تا بفهمید که کدام محتوا نیازمند به روز رسانی یا حذف است و چه محتوایی را باید از نو تولید کنید.

یک وبسایت باکیفیت، نیازمند ارزیابی منظم عملکرد است. این ارزیابی می‌تواند با توجه به میزان محتوا و فعالیت شما انجام شود اما لازم است حداقل سالی یک‌بار کیفیت محتوای وبسایت را مورد بررسی قرار دهید.

ارزیابی محتوا در زمان‌هایی که استراتژی شما نیازمند تغییر است، کمک می‌کند تا استانداردهای جدیدی برای بازاریابی محتوای خود تعیین کنید و بتوانید با استراتژی جدید، به اهداف بازاریابی خود دستیابی پیدا کنید.

در واقع با ارزیابی کیفیت محتوا می‌توانید از این مطمئن شوید که وبسایتتان به روز، مفید، بدون خطا و همسو با اهداف کسب‌وکار شماست.

هنگام ارزیابی کیفیت محتوا باید به چه نکاتی توجه کنیم؟

برای این که کیفیت محتوای انتشاریافته در وبسایت خود را به درستی بسنجید، نیازمند فهرستی از «عوامل موثر بر کیفیت محتوا» هستید تا با استناد به آن، بتوانید تمامی موارد مهم برای اطمینان از کیفیت بالای محتوا را بررسی کنید. در ادامه به این عوامل موثر می‌پردازیم.

۱. ارتباط و دقت

  • مخاطب هدف: توجه کنید که محتوا با علایق و نیازهای مخاطبان فعلی شما هماهنگی دارد.
  • اطلاعات به روز: محتوای انتشاریافته در وبسایت شما باید محتوای به روز داشته باشد تا جدیدترین اطلاعات و ترندهای حوزه فعالیت شما را انعکاس دهد.
  • اعتبار: اطلاعات انتشاریافته در وبسایت شما باید کاملا معتبر و واقعی باشند. فراموش نکنید که در ارزیابی محتوا، موارد بی‌اعتبار را حذف یا ویرایش کنید.

۲. کیفیت و وضوح

  • سبک نوشتن: سبک نوشتن شما تاثیر بسیاری بر کیفیت محتوا و جذب مخاطب دارد. وقتی که نوشته شما واضح، متخصر و جذاب باشد، مخاطبان با علاقه بیشتری محتوای شما را دنبال می‌کنند.
  • خوانایی: یکی از موارد مهم در ارزیابی محتوا، سنجش کیفیت و وضوح آن است. مخاطب باید بتواند محتوای شما را به راحتی بخواند و درک کند، به همین دلیل توجه کنید که از اصطلاحات و جملات پیچیده استفاده نکرده باشید.
  • نگارش: رعایت استانداردهای دستور زبان، علائم نگارشی و اطمینان از عدم وجود غلط املایی باعث حفظ کیفیت محتوا می‌شود.

۳. سئو

  • کلمات کلیدی: استفاده از کلمات کلیدی مرتبط در محتوا، رتبه شما را در موتور جستجو بهبود می‌بخشد اما توجه داشته باشید که این کلمات باید به طور طبیعی در متن استفاده شوند تا به کیفیت محتوا آسیب نزنند.
  • تگ‌ها: توضیحات، عناوین و متن‌ها را برای بهتر دیده شدن توسط موتورهای جستجو، بهینه کنید.
  • برای این که بهتر بتوانید به سئوی وبسایت خود بپردازید، نیازمند یک چک‌لیست سئو هستید تا بتوانید به تمام موارد مهم دسترسی داشته باشید و چیزی از قلم نیفتد. به همین دلیل در گذشته چک‌لیستی کاربردی برای سئو در وبسایت نیم‌فاصله منتشر کرده‌ایم که با مراجعه به این لینک می‌توانید به آن دسترسی داشته باشید.

۴. تعامل با کاربر

  • عناصر تعاملی: فیلم، تصویر، اینفوگرافیک و ابزارهای تعاملی مختلف باعث می‌شوند مخاطب با محتوای شما درگیرتر شود.
  • Call-to-Actions (CTAs): Call-to-Action یا دعوت به اقدام‌هایی که واضح باشند و مخاطب را در جهت قانع شدن برای اقدام موردنظر هدایت کنند، کیفیت محتوای شما را افزایش می‌دهند و باعث می‌شوند تا راحت‌تر به هدف بازاریابی خود برسید.
  • نظرات و بازخوردها: هنگام ارزیابی محتوا به نظرات و بازخورد کاربران توجه کنید و در صورت لزوم، محتوای موردنظر را تغییر دهید. وقتی برای مخاطب تولید محتوا می‌کنید و به دنبال جلب توجه و وفاداری آن هستید، پس نباید از پرداختن به نظرات مخاطب غافل شوید.

۵. دسترسی

  • ساختار: بخشی از ارزیابی کیفیت محتوا، اطمینان از نقشه مناسب آن است. به این معنا که محتوای شما به راحتی با سرفصل‌ها، هدینگ‌ها و ساختار منطقی واضحی هدایت می‌شود.
  • سازگاری با موبایل: محتوای وبسایت شما در صورتی که برای تلفن همراه بهینه شود و با صفحه موبایل سازگاری داشته باشد، به مخاطبان بیشتری دسترسی پیدا می‌کند.

کیفیت محتوا

۶. تجزیه و تحلیل

  • داده‌ها: معیارهایی مثل بازدید از صفحه، نرخ پرش، میانگین زمان ماندن در صفحه و نرخ تبدیل را می‌توانید با استفاده از ابزارهایی مثل Google Analytics تجزیه و تحلیل کنید. این کار باعث می‌شود تا دقیقا بفهمید که با چه استراتژی جدیدی می‌توانید کیفیت محتوا را بهبود ببخشید و افراد را به سپری زمان بیشتری در وبسایت خود تشویق کنید.
  • رفتار کاربر: تجزیه و تحلیل رفتار کاربر نیز همانگونه که در بالاتر توضیح دادیم، بخش مهمی از ارزیابی کیفیت محتواست. شما می‌توانید از طریق تجزیه و تحلیل هیت مپ و بازخورد کاربران، به داده‌ها و نتایج مهمی دستیابی پیدا کنید.

۷. هویت برند

  • لحن: لحن و نوع نوشتار تمام محتواهای انتشاریافته در وبسایت شما باید با یکدیگر همخوانی داشته باشند تا هویت برند شما به خوبی حفظ شود و کیفیت محتوای شما تحت تاثیر قرار نگیرد.
  • سبک بصری: علاوه بر نوع نوشتار شما، عناصر بصری هم باید با برندبوک و هویت برند شما همخوانی داشته باشند. برای مثال یک‌دست نبودن تصاویر، فونت‌ها، پالت رنگی و… باعث می‌شود تا محتوای شما جلوه بصری بی‌کیفیت‌تری داشته باشد و مخاطب برای آن ارزش کمتری قائل شود.

۸. بررسی رقبا

شما باید به طور مرتب محتوای خود را با محتوای کسب‌وکار و برند رقیب مقایسه کنید تا بتوانید زمینه‌های بهبود و فرصت‌های جدید را بشناسید و کیفیت تولید محتوای خود را افزایش دهید.

برای ارزیابی کیفیت محتوا از چه ابزاری استفاده کنیم؟

برای ارزیابی کیفیت محتوایی که در گذشته در وبسایت خود منتشر کردید، ابزارهای بسیاری وجود دارند. برای مثال، همانطور که گفتیم، Google Analytics یک ابزار ضروری است که اطلاعاتی درباره رفتار کاربر، بازدید از صفحه، نرخ پرش و داده‌های مهم دیگر به شما ارائه می‌دهد.

سرچ کنسول گوگل نیز برای ارزیابی کیفیت محتوای وبسایت مهم و ضروری به شمار می‌رود. این ابزار به بررسی وضعیت رتبه مقالات، سازگاری سایت با موبایل، نرخ کلیک، عبارت‌های جستجوی مرتبط با مقاله و… می‌پردازد و داده‌های مهمی را در این باره به شما ارائه می‌دهد.

در صورتی که به زبان انگلیسی تولید محتوا می‌کنید، از Grammarly غافل نشوید. نسخه رایگان این ابزار برای بررسی املا و خوانایی ابتدایی متن خیلی کاربردی است و اشتباهاتی که ممکن است در متن وجود داشته باشند را به شما نشان می‌دهد تا بتوانید محتوایی خوانا و باکیفیت به مخاطب ارائه دهید.

برای آزمایش عملکرد و سرعت وبسایت، از افزونه Google PageSpeed ​​Insights استفاده کنید.Google PageSpeed ​​Insights پس از تجزیه و تحلیل سرعت صفحه، پیشنهادهایی را برای بهبود عملکرد آن ارائه می‌دهد.

Google Data Studio نیز ابزار رایگان دیگری است که برای ایجاد داشبورها و گزارش‌های اینگیجمنت از داده‌های منابع مختلفی کمک می‌گیرد. این ابزار برای ارزیابی و بهبود کیفیت وبسایت شما بسیار کاربردی خواهد بود.

چرا باید محتوای وبسایت خود را ارزیابی کنیم؟

ارزیابی محتوایی که قبلا در وبسایت خود منتشر کرده‌اید برای حفظ و افزایش کیفیت و اثربخشی آن بسیار مهم است. با ارزیابی منظم می‌‍توانید بفهمید که مخاطب شما با چه نوع محتوا و استراتژی ارتباط بیشتری برقرار کرده است و موارد نیاز به بهبود را پیدا کنید.

انجام این کار نه تنها تعامل و رضایت کاربر را افزایش می‌دهد، بلکه باعث می‌شود تا رتبه‌بندی شما در گوگل بهبود پیدا کند و ترافیک بیشتری به وبسایت شما هدایت شود.

علاوه بر این، با اصلاح استراتژی تولید محتوای خود بر اساس عملکرد گذشته قادر خواهید بود تا نتایج بهتری را شاهد باشید و موفقیت بیشتری در این زمینه کسب کنید.

محتوای باکیفیت، تنها راه وفادارسازی مخاطب

امیدواریم که با انتشار این مقاله و پرداختن به موارد و ابزارهای ضروری برای داشتن یک محتوای باکیفیت، توانسته باشیم به شما در ایجاد محتوای بهتر کمک کنیم. با استفاده از مواردی که در این مطلب ذکر کردیم می‌توانید به طور مداوم و منظم کیفیت و اثربخشی محتوای خود را تحت بررسی و ارزیابی قرار دهید و با تعیین استراتژی‌ها و اهداف جدید، موفقیت آنلاین بیشتری کسب کنید. ما در آژانس نیم‌فاصله، به کمک متخصصان محتوا، می‌توانیم شما را در مسیر تولید محتوای درجه یک همراهی کنیم تا جایگاه وبسایتتان به عنوان یک منبع ارزشمند و معتبر حفظ شود. برای تماس با نیم‌فاصله می‌توانید از طریق این لینک اقدام کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه

ما را دنبال کنید

از ما بپرسید!

اگر در مورد خدمات محتوایی آژانس نیم‌فاصله سوالی دارید می‌توانید با پر کردن فرم زیر از مشاوره رایگان بهره‌مند شوید.

بایگانی‌ها