در نوشتار پیشین، محتوای سبز را تعریف کردیم و از اهمیت این نوع محتوا برای سئو گفتیم. حالا میخواهیم نکاتی را در باب تولید محتوای سبز مطرح کنیم. توضیح میدهیم که راههای اصلی تولید این نوع محتوا چه هستند و چه مواردی را در هنگام تولید و نوشتن باید رعایت کرد.
راههای اصلی نوشتن مقالهی سبز، موارد زیر هستند:
- پاسخ دادن به سوالات معمول کاربران بر اساس پرسونای مخاطبانتان
- تدوین آموزشهای مختلف در قالب «چگونه فلان کار را انجام دهیم» (How to)
- توضیح و ابهامزدایی در مورد مفاهیم پایهای مرتبط با کسبوکارتان
هر چند رعایت این موارد لزوماً منجر به تولید محتوای سبز نمیشود، اما در محتواهای سبز همیشه این موارد رعایت شده است. در کنار اینها، باید به نکات دیگری نیز توجه کنید که در ادامه به آنها میپردازیم:
مراحل تولید محتوای سبز
۱. انتخاب کلمه کلیدی درست
تحقیقات خود در مورد کلمهی کلیدی را به صورت کامل انجام دهید. بهترین محتوا هم بدون کلمهی کلیدی مناسب، بیارزش خواهد شد. در واقع مخاطبان قادر نخواهند بود از طریق جستوجوی کلمات به مطلب شما برسند و عملاً زحمات شما به هدر میرود.
۲. بهینهسازی سئو
بعد از انتخاب کلمه کلیدی، فراموش نکنید که بهینهسازیهای لازم برای سئو در صفحه را نیز انجام دهید. تصاویر حتماً دارای توضیحات باشند. کلمهی کلیدی حتماً در عنوان مقاله به کار رفته باشد؛ در متن مقاله نیز به اندازه کافی (حداکثر) ۱۰ بار تکرار شود. بارها نیز هشدار دادهایم که از استفادهی زیاد از کلمات کلیدی بپرهیزید. همچنین از داخل مقاله، به مقالات سبز دیگر پیوند دهید.
۳. برای مبتدیان بنویسید
احتمالاً شما در موضوعی که میخواهید در موردش بنویسید، متخصص هستید. اما به خاطر داشته باشید که مخاطب شما این گونه نیست و احتمالاً تازه میخواهد با مفاهیم آن حوزه آشنا شود. پس محتوای شما حتماً باید در سطح مبتدی تولید شود. بعید است که متخصصین یک زمینه در مورد مفاهیم ابتدایی آن جستوجو کنند. بنابراین برای این که محتوای شما برای بیشتر مخاطبان قابل فهم باشد، بهتر است که ساده و قابل درک برای همه بنویسید.
۴. محتوای خود را به قالبهای دیگر ببرید
زمانی که یک محتوای کامل و عالی تولید کردید، میتوانید محتوای خود را در قالبهای دیگری نیز ارائه کنید. مثلاً یک متن آموزشی را میتوانید به یک اینفوگرافی جذب بدل کنید یا ویدئوی آموزشیاش را بسازید.
۵. محتوای سبز را مرتباً بهروزرسانی کنید
محتوای سبز شما نباید خیلی نیاز به بهروزرسانی داشته باشد، چون در آن صورت دیگر سبز نیست. اما همه چیز همواره در حال پیشرفت است و هر روز مقالات و خبرهای جدیدی منتشر میشود. بنابراین شاید قسمتهای جزئی و کوچکی از محتوا نیاز به بهروزرسانی داشته باشد که شما باید مرتباً انجامش دهید. از طرف دیگر، بهروزرسانی مطالب باعث بهبود رنکینگ سئو نیز میشود. تحقیقات زیادی انجام شده که نشان میدهد بهروزرسانی مطالب پیشین، به شکل خارقالعادهای باعث بالا رفتن رنکینگ سئو میشود. نکته این است که در هر لحظه، محتواهای زیادی با کلمه کلیدی مشابه شما تولید میشود و شما باید برای ماندن در رقابت، محتوای خود را بهروز نگه دارید.
و در آخر، یک بار دیگر تأکید میکنیم که صرف تولید محتوای سبز کافی نیست. در کنار آن باید شیوهنامههای سئو را رعایت کنید و همچنین محتواها را به صورت مرتب و با یک زمانبندی مشخص منتشر کنید.