تولیدکنندهی محتوا بودن مزایای زیادی دارد. شما میتوانید کار خود را در خانه یا هر جای دیگری انجام دهید و ارزش واقعی تولید کنید. اما این به معنای آسان بودن این شغل نیست. مهارت تولید محتوا شامل یک سری تخصصهای ویژه است که باید با تمرین آنها را به دست بیاورید. در این نوشتار میخواهیم به معرفی ویژگیهای بپردازیم که برای تولید محتوای متنی خوب و موثر به آنها احتیاج دارید.
۷ مهارت تولید محتوا
۱. انطباقپذیری
این ویژگی شاید ساده و پیش پا افتاده به نظر برسد، اما همچنان محتواهایی زیادی را میبینیم که لحن و فرم آنها با هدف و شخصیت برند مطابق نیست. به طور مثال، پستهای وبلاگ یک کمپانی تولیدکنندهی تجهیزات پزشکی با وبلاگ یک فروشگاه غذاهای ارگانیک، تفاوتهای بسیاری دارد. در اولی مخاطب ما، محققان و متخصصینی هستند که در زمینهی پزشکی فعالیت میکنند؛ اما در دومی مخاطبان ما طیف گستردهتری دارند. پس فرم و لحن نوشتارها در این دو وبلاگ باید با هم تفاوت داشته باشند. بهترین راه برای رسیدن به این مهارت، اندوختن تجربه است. هر چه شما سبکها و فرمهای محتوایی مختلفی را ببینید، به عنوان یک تولیدکننده محتوا بهتر عمل خواهید کرد. پس انطباقپذیری جایگاه مهمی در بین انواع مختلف مهارت تولید محتوا دارد.
۲. مهارتهای تحقیقی
خوب تحقیق کردن پایه و اساس یک محتوای خوب است؛ چرا که ارزش و اعتبار محتوا را بالا میبرد. بنابراین لازم است تا اطلاعات مفید و مطمئن را از منابع معتبر آنلاین پیدا کنید. بهترین تولیدکنندگان محتوا آنهایی هستند که با شیوههای پیدا کردن اطلاعات معتبر در کمترین زمان آشنایی دارند.
۳. آشنایی با سئو (SEO)
مفیدترین و بهترین محتواها هم اگر در موتورهای جستوجو پیدا نشوند، ارزشی نخواهند داشت. طبعاً یکی از ویژگیهای مهم محتوای خوب، رعایت نکات سئو در آن است. لازم است تا با این مفاهیم آشنا باشید و بدانید که چگونه باید از کلمات کلیدی، عناوین و توضیحات برای بالا بردن امتیاز سئو استفاده کنید. همچنین لازم است تا در جریان آخرین تغییرات الگوریتمهای گوگل نیز باشید.
۴. برنامهریزی
منظم بودن فقط به معنای داشتن یک محیط کار تمیز و مرتب نیست، بلکه باید در برنامهریزی برای کارهای خود نیز نظم داشته باشید. اهمیت زیادی دارد که شما به عنوان یک تولیدکنندهی محتوا، کارهایتان را پیش از ددلاین تحویل دهید. به هیچ وجه نباید شما را به عنوان فردی که وقتشناس نیست، بشناسند. پس کافی است تا با استفاده از تقویم موبایل یا لپتاپ، برای کارهای خود برنامهریزی کنید و همهی آنها را سر موعد تحویل دهید.
۵. ارتباط
اگر در مورد پروژه سوالی برایتان پیش آمد، حتما آن را از مشتری بپرسید. ارتباط با مشتری یکی از مهمترین بخشهای این کار است و نباید آن را نادیده گرفت. پیامتان را به صورت رسمی برای مشتری بنویسید و با آن مثل نامهنگاری اداری برخورد کنید. این ویژگی شما به طور قطع در ذهن مشتری باقی خواهد ماند.
۶. ویرایش، ویرایش و ویرایش بیشتر
کم پیش میآید که نسخهی اولیهی محتوا کاملاً بینقص باشد. برای رسیدن به یک محتوای بینقص، به مهارتهای ویرایشی احتیاج دارید. باید با صبر و حوصله و با دقت زیاد، تمامی جزئیات را بررسی و بازخوانی کنید. علاوه بر مسائل نگارشی و قواعدی، به کلمات پرتکرار نیز توجه کنید و راهی برای کم کردن آنها بیابید. ویرایش آنقدر مرحلهی مهمی است که حتی اگر بیشتر از نوشتن از شما وقت گرفت، نباید تعجب کنید.
۷. خلاقیت
محتوای تولیدی شما باید خاص و ویژه باشد. یعنی با محتواهای مشابه تفاوت داشته باشد. برای رسیدن به این هدف، لازم است تا خلاق باشید و راههای جدیدی را امتحان کنید. با استفاده از این شیوه، شما خیلی زود از بسیاری از تولیدکنندگان محتوا متمایز و به اوج قلهی موفقیت نزدیکتر میشوید.
جمعبندی مهارت تولید محتوا
شکی نیست که مهارت های دیگری نیز میتواند در فهرست مهارت تولید محتوا قرار بگیرد. ما فقط موارد اصلی آن را بررسی کردیم. توجه کنید که مهارت تولید محتوا یکشبه به دست نمیآیند. اما میتوانید اطمینان داشته باشید که با اختصاص وقت کافی و تمرین مداوم میتوانید به همهی آنها دست پیدا کنید.