همهی ما بعد از راهاندازی یک سایت و انتشار محتواهای مختلف، کنجکاویم بدانیم سایتمان به ازای کلمات کلیدی مختلف، دارای چه رتبهای در گوگل است. ضمناً ثبت مداوم رتبه سایت و تحلیل آن در بلند مدت، باید در استراتژی سئوی هر سایتی قرار داشته باشد.
رتبه سایت به ازای کلمه کلیدی، به این معناست که اگر آن کلمه کلیدی را در گوگل سرچ کنیم، سایت شما در نتایج در چه جایگاهی به نمایش درمیآید.
ابزارهای زیادی برای این کار وجود دارند. اما بسیاری از آنها پولی هستند و شاید خیلی از ما نخواهیم برای این کار پولی بپردازیم. برای همین تصمیم گرفتیم تا در این نوشتار، ۵ ابزار رایگان برای چک کردن رتبه سایت در گوگل را به شما معرفی کنیم. در ادامه به معرفی این ابزارها و تشریحشان میپردازیم.
ابزارهای رایگان برای چک کردن رتبه سایت
۱. گزارشهای Google Search Console
اولین ابزاری که میتوانید از آن برای پیدا کردن رتبه سایت استفاده کنید، گوگل سرچ کنسول است. استفاده از این پلتفرم رایگان است و میتوانید از آن به عنوان یک ابزار مرکزی برای مدیریت و نظارت بر سئوی سایت استفاده کنید.
برای شروع کار با آن کافی است تا با یک جیمیل در آن اکانت بسازید و وبسایت خود را به اکانت اضافه کنید. خیلی زود میتوانید کار بررسی رتبه سایت را آغاز نمایید. اما پیش از آن لازم است تا دامنه سایت خود را برای گوگل وریفای کنید.
برای چک کردن عملکرد سایت در مورد کلمههای کلیدی مختلف، کافی است تا به تب Performance مراجعه کنید. در این تب شما اطلاعات مختلف و ارزشمندی دریافت میکنید، از جمله:
- مجموع کلیکها
- مجموع بازدیدها
- میانگین CTR یا Click Thorugh rate
- میانگین رتبه
۲. بررسی رتبه سایت از گوگل به صورت دستی
ابتداییترین راه بررسی رتبه سایت در گوگل، این است که خودتان کلمه کلیدی مورد نظر را در گوگل سرچ کنید و به دنبال سایت خود بگردید.
دقت کنید که قبل از این کار باید کوکیهای گوگل در مرورگر خود را پاک کنید. چرا که در غیر این صورت، نتایج به صورت شخصی برای شما به نمایش درمیآید. در حالی که رتبه واقعی سایت، رتبهای است که در یک سرور رندوم و بدون شخصیسازی به نمایش درآید.
برای این که بهترین نتیجه را بگیرید، بهتر است مرورگر خود را در حالت private باز کنید. در گوگل کروم حالت Incognito و در فایرفاکس به آن Private Window میگویند.
دقت کنید که با انجام این کارها، گوگل همچنان نتایج را برای شما با استفاده آیپی (لوکیشن) شخصیسازی میکند. برای رفع آن، میتوانید به قسمت Setting در گوگل بروید. سپس به قسمت Private Results بروید و گزینه do not use private results را انتخاب نمایید.
هنگامی که گزینه Private Results یا نتایج شخصی فعال باشد، گوگل نتایج را با توجه به مشخصات جغرافیایی شما شخصیسازی میکند. بعد از غیر فعال کردن آن، میتوانید در پایین صفحه و در قسمت Region Settings، لوکیشن مورد نظر خود را انتخاب کنید. در واقع از آن لحظه به بعد، هر منطقهای را که انتخاب کنید، نتایج آن منطقه برایتان نمایش داده میشود.
برای پیدا کردن رتبه به صورت دستی، احتمالا مجبور میشوید صفحات مختلف نتایج گوگل را زیر و رو کنید. برای همین این روش وقتگیر است و خیلی توصیه نمیشود. اما روش مطمئنی است، چرا که خودتان به صورت قطعی رتبه سایت را پیدا و ثبت میکنید.
۳. گزارشهای SEMRush
وبسایت SEMRush یکی از مشهورترین و محبوبترین ابزارهای تحلیل سئو است. خود وبسایت دارای ابزارهای مختلفی است که یکی از آنها Organic Search Report نام دارد. از طریق آن میتوانید متوجه شوید که رتبهی سایتتان به ازای هر کلمهی کلیدی دلخواه، چه وضعیتی دارد.
این ابزار میتواند وضعیت شما در هر کلمه کلیدی را زوایای مختلف تحلیل کند. همچنین یک گراف به شما نمایش داده میشود که در آن میتوانید تاریخچه رتبهتان به ازای کلمات کلیدی را متوجه شوید. همچنین رتبه فعلی، رتبه قبلی و تغییرات و اطلاعاتی از این دست نیز به شما نمایش داده میشود که اطلاعات بسیار مفیدی است.
۴. SiteChecker
وبسایت SiteChecker نیز دارای ابزاهای متنوعی برای سئو و بازاریابی دیجیتال است. یکی از ابزارهای آن Rank Tracker نام دارد که از طریق آن میتوانید رتبهی سایتتان برای هر کلمه کلیدی را پیدا کنید.
برای شروع کافی است تا کلمات کلیدی مورد نظر خود را به ابزار بدهید و لوکیشن را نیز مشخص کنید. بعد از ثبت این موارد، این سایت شروع به جمع آوری اطلاعات میکند. معمولاً بعد از چند ساعت، نتایج اولیه آماده میشود.
۵. SERanking
وبسایت SERanking نیز سایت دیگری است که ابزارهای متنوعی برای سئو ارائه میدهد. چککنندهی رتبه سایت یکی از آن ابزاررهاست.
بعد از ساخت اکانت در سایت، باید یک پروژه برای سایتتان در آن بسازید تا بتوانید عملکرد خود در موتورهای جستوجو را بررسی کنید.
همچنین میتوانید وضعیت وبسایت خود در موتورهای جستوجو مختلف را نیز بفهمید. یعنی به جز گوگل، SERanking رتبه شما در موتورهای جستوجوی دیگر را نیز میتواند ارائه کند.